Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. április 18. vasárnap
Boldog névnapot Andrea, Ilma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Emberiség - Mégis jobbak lennénk, mint hittük?
Bregman, Rutger - Emberiség - Mégis jobbak lennénk, mint hittük?
Bregman, Rutger
Emberiség - Mégis jobbak lennénk, mint hittük?

kiadó: HVG Kiadó Zrt.
cikkszám: 11208526
ISBN: 9789635650019
megjelenés: 2020-12-03
Készleten
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
Rutger Bregman holland történész-író nemzetközi bestsellere új szemszögből mutatja be az emberi történelem elmúlt 200 ezer évét.
Nagy gondolkodóink az ókortól napjainkig szinte mind arra tanítanak, hogy az ember természettől fogva rossz, és elsősorban az önérdek vezérli. Ez a meggyőződés mélyen gyökeret vert a nyugati kultúrában: ugyanúgy tükröződik az újságok szalagcímeiben, mint az életünket szabályozó törvényekben.
De lehet, hogy mégsem igaz?
Az Emberiség számos példát hoz arra, hogy valójában jobban hajlunk az együttműködésre, mint a versengésre. A Legyek ura és a híres stanfordi börtönkísérlet valódi története, Mandela kiegyezése az apartheid híveivel, az ellenségek között szövődő frontbarátságok mind igazolják, hogy az ember eredendően jó, barátságos lény. Hogy ennek épp az ellenkezőjét hitették el velünk, súlyos következményekkel járt: ha a legrosszabbat feltételezzük, tényleg a legrosszabbat hozzuk ki egymásból a politikában és az élet más területein. Ha viszont hiszünk az emberi jóságban és önzetlenségben, azzal lehetőséget teremthenünk társadalmunk radikális átalakítására.

"A cinizmus tengerében ez a könyv képviseli azt a biztonságos, elsüllyeszthetetlen mentő csónakot, amelyre a világnak szüksége van."
Daniel H. Pink, az Eladni emberi dolog és a Mikor - A tökéletes időzítés tudományos titkai szerzője"

"Az Emberiség nemcsak magasztosabb, de sokkal pontosabb képet is fest az emberi természetről."
Adam Grant, az Adni és kapni - A siker rejtett dinamikája szerzője

"Bregman érveire támaszkodva valódi emberi értékek mentén kellene átalakítanunk az intézményeinket és a törvényeinket."
The New Yorker

RUTGER BREGMAN Európa egyik legkiemelkedőbb fiatal történésze. Az Utópia realistáknak (Utopia for Realists) a The Sunday Times és a The New York Times sikerkönyve volt, és hollandról 32 nyelvre fordították le.
A The Correspondentnél végzett munkájáért kétszer jelölték a rangos European Press Prize-ra (Európai sajtódíjra). Cikkei a The Washington Post és a The Guardian hasábjain is megjelentek.
"A szegénység nem jellemhiba, hanem pénzhiány" (Poverty isn't a lack of character; it's a lack of cash) című TED-előadását több mint 3 millióan nézték meg.

Tulajdonságok:
terjedelem: 392 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Darnyik Judit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román