Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 22. szerda
Boldog névnapot Móric nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szabadságszigetek - Fodor Tamás és a Stúdió K története 1978-ig
Sándor L. István - Szabadságszigetek - Fodor Tamás és a Stúdió K története 1978-ig
Sándor L. István
Szabadságszigetek - Fodor Tamás és a Stúdió K története 1978-ig

kiadó: Selinunte Bt.
cikkszám: 11208816
ISBN: 9786156276001
megjelenés: 2020-12-17
Készleten
Ár: 5990 Ft
webes rendelés esetén: 5391 Ft
 
Leírás:
Fodor Tamás egyike az utolsó színházi mestereknek Magyarországon. És egyik képviselője annak a szintén kiveszőben lévő, a világra mindig aktívan reagáló értelmiségi magatartásnak is, amely nemcsak a valóság megismerését, megértését látja feladatának, hanem annak alakítását, formálását is. A most megjelenő könyv ennek a gazdag életműnek az első időszakáról ad áttekintést.
Fodor Tamás 1961 őszén kapcsolódott be az Egyetemi Színpad munkájába. Későbbi pályáján is mindig olyan szellemi közeget keresett, teremtett maga körül, amely a kor emberi kihívásaira reagált, szakmailag pedig a legprogresszívabb törekvésekhez kapcsolódott. Ez határozta meg az 1971-ben indult Orfeo Stúdió, majd a belőle kinőtt Stúdió "K" működését is. 1977-ben mutatták be legfontosabb előadásukat, a magyar színházművészet máig élő legendáját, a Woyzecket.
A Szabadságszigetek egyszerre rajzolja meg Fodor Tamás és Stúdió "K" történetét külső és belső nézőpontból. Az utóbbi a rendezővel és legfontosabb alkotótársaival folytatott beszélgetésekből bontakozik ki, az előbbi a legfontosabb események összefoglalásából, az akkor született előadások leírásából, rekonstrukciójából, elemzéséből áll össze. A kötetet kronológia, "kislexikon", névmutató és gazdag jegyzetanyag egészíti ki.

Tulajdonságok:
terjedelem: 588 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Mesterek és Műhelyek 1.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román