Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 13. csütörtök
Boldog névnapot Szervác, Imola nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Róna Viktor - Herceg a vasfüggöny mögül
Halász Tamás - Róna Viktor - Herceg a vasfüggöny mögül
Halász Tamás
Róna Viktor - Herceg a vasfüggöny mögül

kiadó: Petőfi Irodalmi Múzeum
cikkszám: 11209034
ISBN: 9789639401280
megjelenés: 2020-12-15
Készleten
Ár: 5600 Ft
webes rendelés esetén: 5040 Ft
 
Leírás:
Róna Viktor (1936-1994) a magyar tánctörténet rendkívüli egyénisége, a ténylegesen világhírű hazai előadóművészek szűk körének egyik legizgalmasabb, legszínesebb alakja volt. Életéről, roppant önfegyelemmel épített pályájáról soha korábban nem született kiállítás, személyét, munkásságát összegző igényű kiadvány nem tárgyalta, részletes életrajzát sem írta meg senki a halála óta eltelt bő negyedszázad során.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban látható, Herceg a vasfüggöny mögül című tárlat megnyitása alkalmából megjelenő, azonos címet viselő kötet gerincét a kurátor, Halász Tamás jegyezte részletes életrajz adja. A kiállítás grafikáját is készítő Czeizel Balázs tervezte könyv kilenc fejezetben mutatja be a XX. századi magyar táncművészet egyik legnagyobb alakját. Gara Márk tánctörténész esszéje Róna személyét és művészetét térben és időben elhelyezve hozza közel az olvasóhoz. A kiállítás főmunkatársa, Bánóczy Varga Andrea által szerkesztett kötetben idézetek, vallomástöredékek és közel ötszáz illusztráció, fotó és dokumentum idézi fel a táncos rendkívüli élet- és pályatörténetét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 228 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román