Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. augusztus 6. péntek
Boldog névnapot Berta, Bettina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Tollal és kézzel - Zrínyi Miklós költői és prózai művei
Zrínyi Miklós (Suhai Pál szerk.) - Tollal és kézzel - Zrínyi Miklós költői és prózai művei
Zrínyi Miklós (Suhai Pál szerk.)
Tollal és kézzel - Zrínyi Miklós költői és prózai művei

kiadó: Balassi
cikkszám: 11209151
ISBN: 9789634560784
megjelenés: 2020-12-03
Utolsó darab!
Ár: 4800 Ft
webes rendelés esetén: 4320 Ft
 
Leírás:
Zrínyi Miklós műveit tartja kézben az olvasó. Olyan kiadványt, mely e hatalmas életmű különféle zugaiba világító válogatással hosszú évek óta először foglalja egyetlen kötetbe a költő-politikus szellemi hagyatékát, ennek jelentős részét. A Syrena-kötetet és a költői életművet teljes terjedelmében közli, méghozzá Négyesy László több mint egy évszázadig minta értékűnek számító kiadása helyébe új, napjaink nyelvhasználatának jobban megfelelő szövegközlést állítva. Zrínyi verseskötetének kompozíciójáról az utóbbi időben élénk eszmecsere bontakozott ki, melynek eredménye: egy költői nagykoncepció láthatóvá válása a róla alkotott értelmezői változatokban. Erről is benyomást szerezhet e sorok olvasója, ráadásul úgy, hogy e könyv a mintaképeknek a régi irodalomban, így a Zrínyi-oeuvre létrejöttében is áldásos szerepét szintén érzékelhetővé kívánja tenni. Végül, a szövegeket értelmező lábjegyzeteken túl, két nagyobb tanulmányfejezet is igyekszik az olvasót Zrínyi írásművészetének titkaiba beavatni.

Könyvemet a Zrínyi iránt érdeklődők legszélesebb körének szánom, külön is a tanárok és a tanulóifjúság számára. A Zrínyi-kutatóknak eme cél elérésére tett igyekezetem hozadékát, ennek is leginkább a költői életmű új szövegközlésében mutatkozó hasznát ajánlom szíves figyelmébe.

Tulajdonságok:
terjedelem: 677 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román