Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. december 9. csütörtök
Boldog névnapot Natália nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással
Kis János - Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással
Kis János
Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11209462
ISBN: 9789634682042
megjelenés: 2021-03-04
Nincs készleten
Ár: 4990 Ft
webes rendelés esetén: 4491 Ft
 
Leírás:
Kis János Szabadságra ítélve címet viselő mélyinterjú-sorozatában egy filozófus gondolkodásának hátterét követhetjük végig. A filozófus családtörténetén, pályájának fejlődésén, megtorpanásain keresztül láthatóvá válik egy korszak bölcseleti életének lenyomata, betekintést nyerhetünk a szerző szellemi műhelyének titkaiba.
"Soha nem voltam kalandkereső, világéletemben könyvek között időztem a legszívesebben. Pályám kezdetén ezt meg is engedhettem magamnak. A tudományos kutatók szokványos életét éltem, míg 1973-ban be nem válogattak az utóbb filozófuspernek elnevezett tisztogatási eljárás vádlottai közé. Igaz, nem véletlenül helyeztek vád alá: társszerzője voltam egy Marx-kritikának, mely a vád első számú bizonyítéka lett. De az, hogy kizártak a hivatalos tudományosságból, mégis fordulatot hozott az életemben. Választásra elé állított, és én azt választottam, hogy nem emigrálok, ám a tudomány hivatalos intézményeibe sem próbálok visszaszivárogni, hanem berendezkedem az intézményeken kívüli létezésre. Így jutottam oda, hogy részt vegyek a demokratikus ellenzék létrehozásában, majd ott legyek a harmadik köztársaság megalapításánál. És így történt, hogy az ifjúság és a férfikor határán mégiscsak kalandos életút nyílt meg előttem, ez a könyv pedig kalandregény lett."


Kis János (1943) - filozófus. 1973-ban politikai okokból elbocsátják, foglalkoztatási és publikációs tilalom alá helyezik. Részt vesz a demokratikus ellenzék megszervezésében. Az illegális Beszélő vezető szerkesztője. 1990-991-ben az SZDSZ elnöke. 1992-ben visszatér a tudományos életbe, a CEU-n tanít.

Meszerics Tamás - történész, politikatudós, a CEU-n tanít. 2014-2019 között az LMP képviselője az Európai Parlamentben.

Mink András - történész, a Beszélő munkatársa, kutató a Blinken OSA Archívumban kutató.

Tulajdonságok:
terjedelem: 759 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Kis János válogatott művei
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román