Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. április 18. vasárnap
Boldog névnapot Andrea, Ilma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A képek története - A barlangtól a monitorig
Hockney, David - Gayford, Martin - A képek története - A barlangtól a monitorig
Hockney, David - Gayford, Martin
A képek története - A barlangtól a monitorig

kiadó: Scolar
cikkszám: 11209541
ISBN: 9789635092543
megjelenés: 2021-03-11
Készleten
Ár: 7975 Ft
webes rendelés esetén: 7178 Ft
 
Leírás:
"Képek vesznek körül minket: laptopon, telefonon, magazinokban, újságokban, olyan könyvekben, mint ez, és - még mindig - ott lógnak a falakon is. Legalább annyit gondolkodunk képekben, mint szavakkal, képekkel álmodunk, és rajtuk keresztül próbáljuk megérteni az embereket és a környezetünket. Ám a képeket eddig ritkán tekintették önálló kategóriának. A képek különböző fajtáinak, mint a festészet, a fotográfia vagy a film, sokszor megírták már a történetét. A képek történetét viszont nem."

David Hockney, a ma élő egyik legkeresettebb festő, akinek képei milliárdokért kelnek el, és Martin Gayford műkritikus, életrajzíró izgalmas beszélgetést folytatnak: feltérképezik, hogyan és miért készítenek több ezer éve képeket az emberek. A két szerző a magasművészetből és a popkultúrából egyaránt hoz példákat, és a különböző korok és médiumok meghökkentő egymásra hatásaira, kapcsolataira mutat rá. Unásig ismert képekre olyan friss szemmel nézhetünk most, mintha először látnánk őket.

Tulajdonságok:
terjedelem: 368 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Sepsi László
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román