Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. április 18. vasárnap
Boldog névnapot Andrea, Ilma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Putyin trolljai - Igaz történetek az orosz infoháború frontvonalából
Aro, Jessikka - Putyin trolljai - Igaz történetek az orosz infoháború frontvonalából
Aro, Jessikka
Putyin trolljai - Igaz történetek az orosz infoháború frontvonalából

kiadó: Corvina
cikkszám: 11209574
ISBN: 9789631367232
megjelenés: 2021-03-17
Készleten
Ár: 4490 Ft
webes rendelés esetén: 4041 Ft
 
Leírás:
"2017 februárjának végén menekültem el hazámból, Finnországból. Két és fél éve profifenyegetések és mocskolódó cikkek céltáblája voltam. Az internet álhírportáljaiból áradóagymosás még a régi barátaimat is ellenségeimmé tette.

Névtelenül posztolt sztorikkal próbáltak bűnözőnek, hazugnak és elmebetegnek beállítani.Ismeretlenek mindenféle módszereket ajánlgattak, hogyan legyek öngyilkos. Amikor csakbekapcsoltam a számítógépet, vagy elővettem a telefonomat, futószalagon érkeztek ahalálommal kapcsolatos fantáziadús elképzelések.

A pszichológiai támadások a Kreml propagandagyárának konstruktőreire utaltak. Féltem,hogy mindez bármely pillanatban átfröccsenhet az internetről a fizikai valóságba."
Jessikka Aro

Jessikka Aro, finn újságíró darázsfészekbe nyúlt 2014-ben, amikor az orosz információshadviselés után kezdett el nyomozni. Szentpéterváron igazi trollokkal készítettinterjúkat, leleplezve az egyik "trollfarm" működését. Azonnal rászállt az orosztitkosszolgálat: halott édesapja nevében küldtek neki ijesztő sms-eket, vagy a vonaltúloldalán pisztolylövést hallott. Minden fronton támadták az oroszok által fizetettaktivisták, elképesztő hazugságokat terjesztve róla.

Ebben a könyvben a saját története mellett még nyolc másik, a Kreml által ellenségnektekintett ember viszontagságait írja meg. Van köztük volt magyarországi litvánnagykövet, rejtőzködő ukrajnai önkéntes, aki a donyecki orosz hadműveletekrőltudósított, vagy az az oknyomozó blogger, aki leleplezte, mi okozta az Ukrajna fölöttlezuhant maláj utasszállító gép katasztrófáját.

Jessikka Aro (1980) finn oknyomozó újságíró, a finn közszolgálai Yleisradio munkatársa.Szakterülete a közösségi médiában folyó dezinformálás. Kutatásaiért 2016-ban megkapta asvéd Bonnier Újságíró Díjat. 2019-ben az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumaugyan kitüntette az International a Bátor Nők Nemzetközi Díjával, de az átadási ceremónia előtt nemsokkal törölték a nevét a listáról, mert kritizálta az USA akkori elnökét, Donald Trumpot.

Tulajdonságok:
terjedelem: 495 oldal
borító: puhatáblás
fordította: G. Bogár Edit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román