Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. április 18. vasárnap
Boldog névnapot Andrea, Ilma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Római vallás- és irodalomtörténeti tanulmányok
Köves-Zulauf, Thomas - Római vallás- és irodalomtörténeti tanulmányok
Köves-Zulauf, Thomas
Római vallás- és irodalomtörténeti tanulmányok

kiadó: Typotex
cikkszám: 11209646
ISBN: 9789634931270
megjelenés: 2021-03-29
Készleten
Ár: 4900 Ft
webes rendelés esetén: 4410 Ft
 
Leírás:
A kötet írásai az ókori Róma vallásának és irodalmának megbízható források híján nehezen kutatható fejezeteire összpontosító elemzések, amelyek között találni a köztársaság korának vallási intézményrendszerét, a meghódított, írásbeliséggel nem rendelkező népek (jelesül a kelták) és a római hitvilág kapcsolatát vizsgáló írásokat éppúgy, mint a keleti misztériumvallások átvételével, politika és vallás kapcsolatával foglalkozókat. A tanulmányok az írott történeti források analízisén túl mindvégig támaszkodnak a régészeti, nyelvészeti, művészettörténeti, pszichológiai kutatások eredményeire. A filológiai alaposságot rendkívüli invencióval és kivételes lényeglátással vegyítő interpretációk mára a római vallástörténet kutatásának megkerülhetetlen alapszövegeit jelentik.
A magyar könyvkiadás régi adósságát törlesztjük e tanulmánygyűjtemény közreadásával. A római vallás méltán világhírű kutatójának, a magyarországi születésű (1923), idestova hat évtizede külhonban élő Thomas Köves-Zulauf professzornak ez idáig csupán egyetlen önálló kötete jelent meg anyanyelvén.

Tulajdonságok:
terjedelem: 440 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Daphnon - II. Tanulmánykötetek-Studia
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román