Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 29. csütörtök
Boldog névnapot Márta, Flóra nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Spaces of Intensity - 3h architects
Kapplinger, Klaus (ed.) - Spaces of Intensity - 3h architects
Kapplinger, Klaus (ed.)
Spaces of Intensity - 3h architects

kiadó: Birkhauser
cikkszám: 11209825
ISBN: 9783035619669
megjelenés: 2020-12-15
Készleten
Ár: 14990 Ft
webes rendelés esetén: 13491 Ft
 
Leírás:
A 3h építészirodát 1994-ben alapította Csillag Katalin és Gunther Zsolt, idén május 1-én ünnepelték Budapestre költözésük 15. évfordulóját. Erre az időpontra időzítették eddigi munkásságukat összefoglaló kiadványuk hazai könyvbemutatóját.

Ez az első monográfia kortárs magyar építészirodáról - Makovecz Imrén kívül -, mely külföldi kiadónál jelenik meg, és európai színtéren is értelmez, helyez el egy mai magyar építészirodát. A könyv megvilágítja az építészek gondolkozásmódját, inspirációit és betekintést enged a művek formálásába, új minőségek létrehozásának folyamatába.

A könyv nemcsak az iroda munkáit mutatja be, hanem azt az inspirációs közeget is, amelyben a 3h alkot. A könyv négy fő témára koncentrál, melyek változó súllyal jelennek meg az iroda építészetében: kontextus és tipológia, köztes tér, tér és fény, valamint díszítés.

A Spaces of Intensity kilenc elkészült épületet és öt tervet mutat be, többek között olyan nagyszabású projektek szerepelnek benne, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem épületegyüttese, a bel-budai Geometria irodaépület, a Szegedi Székesegyház elhanyagolt tereinek újragondolása, valamint a fertődi Eszterházy-kastély nyugati szárnyának felújítása. A munkákat elismert építészelméleti szakemberek írásai kísérik, a bevezető esszét például Moravánszky Ákos svájci-magyar építész, a svájci ETH Zürich Építészetelméleti Intézetének professzora írta.

Tulajdonságok:
terjedelem: 286 oldal
borító: keménytáblás
nyelv: angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román