Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 29. csütörtök
Boldog névnapot Márta, Flóra nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A jó halál mesterségéről
Bellarmin Szent Róbert - A jó halál mesterségéről
Bellarmin Szent Róbert
A jó halál mesterségéről

kiadó: Sursum
cikkszám: 11210509
ISBN: 9786158127240
megjelenés: 2021-06-08
Készleten
Ár: 4300 Ft
webes rendelés esetén: 3870 Ft
 
Leírás:
Bárhogy is próbáljuk letagadni és elkendőzni magunk elől, egyszer meg kell halnunk. Ez a tény egész életünket más megvilágításba helyezi. Az öröklét vár minket, örök boldogság vagy kárhozat, aszerint, ahogy éltünk, és ahogy meghalunk. Aki jól akar meghalni, annak jól kell élnie, és fel kell készülnie a halálra. Ebbe a mindennél fontosabb mesterségbe avat be minket Bellarmin Szent Róbert könyve, az eszkatológia, az "utolsó dolgokkal" (res novissimae) való foglalkozás rendkívül gazdag vallási-teológiai hagyományába illeszkedve.

Mi a halál természete? Miért kell meghalnunk a világnak, ha üdvözülni akarunk? Mi a szerepe mindebben az erényeknek és a szentségeknek? És mit kell tennünk, amikor a halál közeleg? Milyen kísértések várnak minket, és milyen orvosságokkal harculhatunk ellenük? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Bellarmin, a szentírási és egyéb idézetek mellett a való életből vett megdöbbentő példákkal is intve és buzdítva mindenkit a jó halál mesterségének mielőbbi elsajátítására.

"MŰVEMNEK TÁRGYA NEM CSÁBÍT AZ OLVASÁSRA, HANEM INKÁBB ELTÁNTORÍT ATTÓL, KÜLÖNÖSKÉPPEN A POLITIKAI VAGY EGYHÁZI ÉRTELEMBEN NAGYHATALMÚ FÉRFIAKAT, MERT EZ A KÖNYVEM NEM TARTALMAZ FILOZÓFIAI, VAGY SZÓNOKI, VAGY KÖLTÉSZETI MESTERSÉGET, MELY AZ ÉRTELMET OKÍTANÁ, VAGY A NYELVET FINOMÍTANÁ, VAGY A FÜLET GYÖNYÖRKÖDTETNÉ, HANEM ARRA BUZDÍT, HOGY ELMÉLKEDJÜNK A HALÁLRÓL, ÉS GYAKRAN GONDOLJUNK OLYAN DOLGOKRA, MINT A SZEGÉNYSÉG, ALÁZATOSSÁG, BÉKETŰRÉS ÉS MÁS IGAZ ÉS KERESZTÉNY ERÉNYEK, MELYEK A HATALMASOKNAK TÖBBNYIRE NINCSENEK KEDVÉRE. (...)

MERT NEM FOGJA TAGADNI SENKI, HOGY A JÓ HALÁL MESTERSÉGE MINDEN MESTERSÉGEK KÖZÜL A LEGNAGYOBB, AKI FIGYELMESEN ARRA IRÁNYÍTJA GONDOLATAIT, HOGY A HALÁLBAN SZÁMOT KELL ADNUNK AZ ISTENNEK MINDENRŐL, AMIT EGÉSZ ÉLETÜNK SORÁN CSELEKEDTÜNK, MONDOTTUNK, GONDOLTUNK, BELEÉRTVE AKÁR EGYETLEN HIVALKODVA KIEJTETT SZÓT IS, MIKÖZBEN AZ ÖRDÖG VÁDASKODIK, A LELKIISMERET TANÚSKODIK, AZ ISTEN ÍTÉLKEZIK, AZ ÖRÖK HALÁL BÜNTETÉSE VAGY AZ ÖRÖKKÉVALÓ JUTALOM VÁR BENNÜNKET."

Tulajdonságok:
terjedelem: 335 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Alácsi Ervin János
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román