Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 18. hétfő
Boldog névnapot Lukács nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szellemi tengely - A Sárga Császár belső könyvei 2. - A hagyományos kínai orvoslás és az ...
Neijing, Huang Di - Shu, Ling - Szellemi tengely - A Sárga Császár belső könyvei 2. - A hagyományos kínai orvoslás és az ...
Neijing, Huang Di - Shu, Ling
Szellemi tengely - A Sárga Császár belső könyvei 2. - A hagyományos kínai orvoslás és az ...

kiadó: Gyógyforrás
cikkszám: 11211465
ISBN: 9786150121697
megjelenés: 2021-08-19
Készleten
Ár: 6990 Ft
webes rendelés esetén: 6291 Ft
 
Leírás:
A kínai kultúra és műveltség ősatyjaként tisztelt legendás Huang Di, vagyis Sárga Császár neve fémjelzi az orvosi tárgyú szövegeknek azt a monumentális gyűjteményét, amely máig az alapját képezi a hagyományos kínai orvoslásnak. A több évezredes tudást összefoglaló gyűjtemény két művét szokás aszerint is megkülönböztetni, hogy amíg az Egyszerű kérdések inkább elméleti okfejtéseket tartalmaz, addig a Szellemi tengely a gyógyítás gyakorlati ismereteinek tárháza. Nyolcvanegy fejezetben részletesen veszi sorra a hagyományos kínai világszemlélet rendszerének keretei között az emberi test fiziológiáját, patológiáját, a diagnosztikai módszereket, a betegségek gyógyításának technikáit és folyamatát, valamint az egészségmegőrzés módjait. Érthetően és alaposan magyarázza el az emberi szervezet behálózó csatornák és mellékcsatornák bonyolult rendszerét, s annak működését. Ezeknek köszönhetően a Szellemi tengely máig az egyik legfontosabb orvosi kézikönyvnek számít, nem csak Kínában.
A Sárga Császár belső könyvei 2011-ben felkerült az UNESCO A világ emlékezete programjának (Memory of the World Programme) szervezésében összeállított listára. A világ emlékezete listán szerepelnek az egyetemes értékkel bíró ritka és veszélyeztetett, írott vagy audiovizuális dokumentumok és gyűjtemények.

A Szellemi tengely hasznos és nélkülözhetetlen kézikönyve a hivatásos természetgyógyászoknak és akupunktőröknek éppúgy, mint a természetgyógyászat civil elkötelezettjeinek, az egészségmegőrzés és a gyógyítás-gyógyulás alternatív módjai iránt érdeklődőknek, de a kínai filozófia és kultúra szerelmeseinek könyvtára is egy újabb alapművel gazdagodhat általa.

Tulajdonságok:
terjedelem: 436 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Tokaji Zsolt
megjegyzés: második kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román