Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 19. szerda
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Lány a hullámok hátán - Trudy Ederle, az első nő, aki átúszta a csatornát
Stout, Glenne - Lány a hullámok hátán - Trudy Ederle, az első nő, aki átúszta a csatornát
Stout, Glenne
Lány a hullámok hátán - Trudy Ederle, az első nő, aki átúszta a csatornát

kiadó: Athenaeum
cikkszám: 11211598
ISBN: 9789635431069
megjelenés: 2021-09-01
Készleten
Ár: 4499 Ft
webes rendelés esetén: 4049 Ft
 
Leírás:
Lebilincselő történet Gertrude Ederléről, aki alig tizenkilenc éves korában a nők közül elsőként úszta át a La Manche csatornát.

1926-ban, mielőtt a szoknyák térd fölé csúsztak, és bárki elfogadta volna, hogy egy nő fizikai próbatétel elé állhasson, egy Trudy Ederle nevű merész amerikai tinilány magával ragadta a világ képzeletét. Trudy első volt a nők között, aki átúszta a La Manche csatornát, két órával megdöntve az addigi - egy férfi által felállított - rekordot. Miután visszatért Amerikába Trudy egy csapásra a világ leghíresebb nőjévé vált - majd éppilyen gyorsan el is tűnt a nyilvánosság elől.

A dühöngő húszas évek díszletei között játszódó könyv Ederle drámai és inspiráló történetét meséli el: hogyan küzdött egy olyan célért, amelynek elérését mindenki lehetetlennek tartotta, és milyen árat fizetett érte. Abban a pillanatban, amikor Trudy a Csatorna meghódítása után kilépett a szárazföldre, évszázadok sztereotípiáit rombolta le. A nők eljövendő generációinak mutatott utat. Ederle varázslatos és gyakran félreértett személyiség volt, akinek a történetét nagyrészt elfelejtették. Glenn Stout kimerítő kutatásának hála a világklasszis úszónő alakja újra megelevenedhet e könyv lapjain.

Tulajdonságok:
terjedelem: 464 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Stier Ágnes
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román