Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 30. kedd
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ugyanaz a folyó
Lipcsey Emőke - Ugyanaz a folyó
Lipcsey Emőke
Ugyanaz a folyó

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11211683
ISBN: 9789634682493
megjelenés: 2021-09-06
Készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
"Vannak történetek, amelyek úgy, ahogy vannak, kerek egészet alkotnak. Semmit nem kell rajtuk igazítani. Az én történetem is ilyen. Mielőtt az erdőbe elvonultam, nem gondoltam, hogy az életem valaha is kerek egésszé áll össze. Engem mégsem a történet izgat, hanem az, ami mögötte van. Mert a lényeges dolgokat csak belül lehet megtalálni. Ha nem azt követed, ami belülről fakad, akkor az úton, amelyen jársz, egyre többet veszítesz el önmagadból, s mire az út végére érsz, semmi nem marad abból, ami te voltál."
Napjainkban sok szó esik az identitásról, illetve annak hiányáról. Ez a novelláskötet az identitás kérdéskörét helyezi fókuszba. A történetek ho?sei akarva-akaratlanul azonosulnak, vagy képtelenek azonosulni a sorsukkal, a nemükkel, a munkájukkal, a rájuk rótt feladatokkal és kihívásokkal, a nemzetükkel, otthon érzik magukat ott, ahol vannak, vagy önmaguk elöl is menekülnek. A novellák Magyarországon, vagy valahol Európában játszódnak.
A ho?sök sorsa összefonódik az adott kor meghatározó eseményeivel, eszmevilágával és társadalmi jelenségeivel. A könyv "kulisszáihoz" tartoznak a terrortámadások, a világjárvány, az elmagányosodás, a digitális tér, a kommunista diktatúra embertelensége, egy disztópikus világ réme. A jelenkor történelme nagyban meghatározza a ho?sök mozgásterét, ugyanakkor identitástudatuk, vagy éppen annak hiánya számtalan egyéni választást kínál számukra.

Tulajdonságok:
terjedelem: 216 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román