Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 28. csütörtök
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Paloznak overdrive - Látomások, álmok, konkrétumok
Fenyvesi Ottó - Paloznak overdrive - Látomások, álmok, konkrétumok
Fenyvesi Ottó
Paloznak overdrive - Látomások, álmok, konkrétumok

kiadó: Scolar
cikkszám: 11211815
ISBN: 9789635093496
megjelenés: 2021-09-13
Készleten
Ár: 2475 Ft
webes rendelés esetén: 2227 Ft
 
Leírás:
A délvidéki származású József Attila-díjas költő legújabb kötete - az utóbbi években - magyar folyóiratokban (Jelenkor, Kortárs, Hitel, Élet és irodalom, Ex Symposion, Tiszatáj, Híd, Eső) megjelent elbeszélő költeményeit tartalmazza.
A kritikusok és irodalomtörténészek szerint Fenyvesi, aki több mint tizenöt évig az Újvidéki Rádió lemezlovasaként dolgozott, egyike a legkülönösebb érdeklődésű és vonzódású kortárs magyar költőknek. A rock and roll közelében, vonzásában és hatása alatt alkotta meg egyedüliként "a poétikai invenciózusság bőrdzsekis anarcho-líráját a magyar szépirodalomban".
Fenyvesi eldobta a szokásos irodalmias kánonokat, nyelvi sztereotípiákat, és szemét egyetlen pontra: a hétköznapi élet centrumára szegezte, ennek köszönhetően talált magának szavakat, sajátos, mindenkitől különböző költői beszédet. Mostani kötete érzékenyen és szenvedélyesen tudósít a közelmúltról, vallomás egy nemzedék életérzéséről és sorsáról.
Mintha egy lemezlovas beszélne, aki a dallamok fölött mesél, mondja a mondandóját, mert fél, ha abbahagyná, örökre némulna el.
Fenyvesi versesköteteinek van valami "posztginsbergi" rock and rollos vonzása, íve, feszültsége. Olyan sajátos versbeszéd, amit muszáj elolvasni, mert ötezer wattal szólnak a fejünkben.

Tulajdonságok:
terjedelem: 95 oldal
borító: puhatáblás
illusztrálta: Szajkó István
sorozat: Scolar prím
megjegyzés: ÜKH 2021
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román