Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 26. csütörtök
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Megszelídített szorongás - A szorongás jelenségének teológiai és pasztorálpszichológiai szemlélete..
Csoma Judit Margit - Megszelídített szorongás - A szorongás jelenségének teológiai és pasztorálpszichológiai szemlélete..
Csoma Judit Margit
Megszelídített szorongás - A szorongás jelenségének teológiai és pasztorálpszichológiai szemlélete..

kiadó: Kálvin
cikkszám: 11212498
ISBN: 9789635585014
megjelenés: 2021-10-22
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A szorongás jelenségének teológiai és pasztorálpszichológiai szemlélete a 20. században

Meg kellene tanulni szorongani - ajánlja Kierkegaard -, mert "ez egy olyan kaland, amelyben minden embernek helyt kell állnia: meg kell ismernie a félelmet, a szorongást, hogy ne vesszen el amiatt, hogy soha nem félt, vagy amiatt, hogy elmerült a szorongásban..."

Haszonnal forgathatják ezt a könyvet lelkipásztorok, pasztorálpszichológusok és lelkigondozók, akik munkájuk során segítenek másoknak, hogy az élet élhető legyen a szorongással is, és önismereti folyamatuk során megtanulják kezelni a saját szorongásaikat.

A szerző "...szembenéz a szorongás jelenségével, összegyűjti és rendszerbe illeszti a teológiai, filozófiai, pszichológiai és pasztorálpszichológiai leírásokat és felismeréseket, s ezekből a gyakorlatban is alkalmazható következtetéseket von le..., elénk tart egy teológia és pasztorálpszichológia által keretezett tükröt, hogy abba belenézhessünk, és valamit felismerhessünk a szorongás természetrajzából. S ez komoly eredmény... Kiderül a könyvből, hogy a szorongás önmagában nem félelmetes jelenség, hanem sorsunk kitartó kísérője, amit nem lehet könnyedén elutasítani, letagadni, negligálni. Érdemes inkább a megküzdést választani" - írja dr. Bodó Sára a könyvről.

Csoma Judit Margit református lelkész, pasztorálpszichológus. 1991 óta a berekfürdői Megbékélés Háza lelkésze. Három felnőtt lánya van. A könyv a doktori disszertációja, amelyet 2012-ben a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen védett meg.


Tulajdonságok:
terjedelem: 187 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román