Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 21. szombat
Boldog névnapot Konstantin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Bántanak! Segítesz? - Útmutató az online bántalmazás veszélyeiről és megoldásaihoz tudatos...
Urbán Anikó - Villányi Gergő - Bántanak! Segítesz? - Útmutató az online bántalmazás veszélyeiről és megoldásaihoz tudatos...
Urbán Anikó - Villányi Gergő
Bántanak! Segítesz? - Útmutató az online bántalmazás veszélyeiről és megoldásaihoz tudatos...

kiadó: Szerzői kiadás
cikkszám: 11212577
ISBN: 9786150123295
megjelenés: 2021-10-28
Készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
Az online bántalmazás a mindennapjaink részévé vált - olyan téma lett, ami nagyon sok fiatalt érint. Az igazság azonban az, hogy ami az online világban történik, mindannyiunkat érint. Eddig is születtek cikkek, segítő füzetek, tanulmányok és kutatások az online bántalmazás témájában, de ez a könyv az első, ami a háttér, a statisztikák és az okok mellett kézzel fogható megoldásokat, részletes leírásokat, történeteket, valamint olvasmány és filmajánlót is tartalmaz.

Olvasmányos ismeretterjesztő, szakmai és hiánypótló könyv a Bántanak! Segítesz? - mert mindenki szeretne tudatos lenni az online világ veszélyeivel kapcsolatban és szülőként, barátként vagy pedagógusként szövetségese, támasza akar lenni a bajbajutottaknak.

Miért tartjuk fontosnak, hogy könyvet írjunk az online bántalmazásról?
A szülők és a pedagógusok egy nagyon más világban nőttek fel, mint a mai serdülők és gyerekek. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a fiatalok milyen magabiztosan és otthonosan mozognak a digitális világban. Híreket, videókat, információkat érnek el egy gombnyomással, telefonhívás nélkül rendelnek taxit vagy pizzát, és állandóan kapcsolatban vannak egymással, a nap szó szerint bármelyik percében.

Aki nem ebbe született bele, az természetes, hogy eszköztelennek vagy akár bátortalannak érzi magát, amikor a gyerekek az online térből kilépve hirtelen segítséget kérnek. Emellett bármennyire is virtuóz módon barangolnak a fiatalok a chatablakok, applikációk vagy a közösségi média világában, a konfliktuskezeléshez, az önvédelemhez és az emberi kapcsolatokhoz szükséges élettapasztalat vagy rutin gyakran még hiányzik az eszköztárukból.

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a szülőknek és a pedagógusoknak abban, hogy az online térben zajló folyamatokkal és főként az online bántalmazással kapcsolatban kézzelfogható - hasznos, érthető és hatékony - tudást kapjanak. Definíciók, példák és megoldási javaslatok segítik a felnőtteket, hogy baj esetén támaszai, tudatos segítői lehessenek a gyakran sajnos nagyon is kegyetlen támadásokat elszenvedő gyerekeknek.

A könyvről mondták, írták:
Sajnos a szülők többsége nem ismeri (fel) az online bántalmazás különböző formáit, így a gyerekét fenyegető online veszélyekkel szemben is eszköztelen. A könyv egyszerű, mindennapos példákkal nemcsak a gyerekeinket fenyegető online bántalmazás különböző formáit mutatja be, de olyan hasznos tippeket és tanácsokat is megfogalmaz, melyek segítségével tudatosabb felhasználóként szállhatunk szembe az online tér kihívásaival.

Kurkó-György Zsuzsánna - Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program projektkoordinátora

Tulajdonságok:
terjedelem: 127 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román