Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 30. kedd
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hattyúszárnyak - Szellemi önéletrajz - I. rész Gyermek- és fiatalkor
Halle, Judith von - Hattyúszárnyak - Szellemi önéletrajz - I. rész Gyermek- és fiatalkor
Halle, Judith von
Hattyúszárnyak - Szellemi önéletrajz - I. rész Gyermek- és fiatalkor

kiadó: Barta Tamás
cikkszám: 11212777
ISBN: 9786150125411
megjelenés: 2021-11-10
Készleten
Ár: 3800 Ft
 
Leírás:
Ez az önéletrajz egy olyan ember rendkívüli belső élményeiről számol be, aki harmadik életévében egy döntő esemény által felébred a derengő gyermeki tudatból, és azt kérdi magától: hol voltam eddig? Megkezdődik az elvesztett, teljes tudat utáni vadászat. E nap óta a gyermek más szemmel nézi a világot, mint a környezetében lévő felnőttek. Színes erőáramokat figyel meg, amiket "életvarázserőnek" hív. Átéli az éber tudat megőrzését az elalvás során, és eközben szörnyű teremtményekkel találkozik az "igazság világának" bejáratánál. Ezen belépve a "tiszteletreméltó Fény" fogadja, aki erősíti őt az etikai önnevelésre tett próbálkozásai során. Egy tizedik életévben történt élmény meghatározó lesz a jövője szempontjából. Hasonló élményekről számoltak be az olyan filozófusok, mint Plótinosz, vagy költők, mint Novalis. Itt egy gyermek ad hírt arról, hogyan éli át lelkében a bölcsesség és a szeretet isteni forrását, amely a tudat "teljes egésze" iránti keresésének célja.

Gyermeki perspektívából vizsgál különböző egzisztenciális, filozófiai kérdéseket, mint az élet és a halál, a mulandóság, Isten vagy a szeretet. Megrázóak a beszámolók arról az egyre nehezebb kihívásról, hogy a "valóság világa" és a "mindennapi színjáték világa" közti szakadékot áthidalja. A diáklány a költészet, a filozófia és a művészet terén talál vigasztalást. Naplójában humorosan emlékezik meg a szigorú, katolikus berlini Canisius-iskola tanárairól és tanítási módszereiről, amely iskola később hírhedtté vált. Tizenkét évesen gondolati áttörést ér el. Tökéletesíti a meditáció módszereit, ám 25 éves koráig megőrzi rejtett világa titkát. A tanulmányai során átélt válságot követően végül megismerkedik egy szellemre nyitott filozófia képviselőivel, amelyben megdöbbentő egyezéseket talál saját élményeivel. Utóbbiak során a reinkarnációt is felfedezi, és így bezárul a kör, és hároméves kori ébredés-élménye is magyarázatot nyer.

A könyv ösztönző tanúságtétel és bátorítás a saját el nem múló szellemi individualitásunk, annak lehetőségei, eredete és céljai felfedezésére.

Tulajdonságok:
terjedelem: 400 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Barta Tamás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román