Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 30. kedd
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Mi dalol a madárban
Acsai Roland - Mi dalol a madárban
Acsai Roland
Mi dalol a madárban

kiadó: Tipp-Cult
cikkszám: 11212849
ISBN: 9789639781993
megjelenés: 2021-11-16
Készleten
Ár: 1890 Ft
webes rendelés esetén: 1701 Ft
 
Leírás:
"A fojtogató idő-por: költőnknek ihlető... Acsai, ha nem utálnám irodalomra a futball-hasonlatokat, amolyan 16-oson belül fapofával kavaró csatár. Pedig dehogy fapofa. Mélyhegedű-fájdalom az egész... Szeretem ezeket a szavakat. Képeket... Nem költői toposzok, vagy hogyan mondják, hanem az élet képei. Egy valódi életéi... Mert megtörtént a kimódolhatatlan: a versek együttese összeállt. Teszi ezt a tehetség s az igazmondás természete."
Tandori Dezső sorai Acsai Roland költészetéről

A szerző a kötet lapjain saját gyerekkorát térképezi fel, és nem maradhatnak ki a tőle megszokott állat-, valamint természetversek sem. Több költeményben felidézi hajdani mestereit. Érett, létösszegző művek ezek. Acsai Rolandnak számos megkapó, elgondolkoztató története van, amiket ezúttal lírában elbeszélve ismerhet meg a nagyközönség. A tercinákra emlékeztető, rímes szabadverseket egy hexameterekben és egy ütemhangsúlyos formában írott költemény keretezi, és a kötet egy novellával egészül ki.

Tulajdonságok:
terjedelem: 125 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: P'Art
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román