Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 21. péntek
Boldog névnapot Ágnes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ada algoritmusa
Essinger, James - Ada algoritmusa
Essinger, James
Ada algoritmusa

kiadó: Európa
cikkszám: 11213027
ISBN: 9789635045211
megjelenés: 2021-11-24
Készleten
Ár: 3699 Ft
webes rendelés esetén: 3329 Ft
 
Leírás:
Halála után több mint 150 évvel egy széles körben használt tudományos számítógépes programot "Adá"-nak neveztek el, Ada Lovelace után. De vajon miért?

Ada Lovelace az angol romantika egyik legismertebb költőjének, Lord Byronnak az egyetlen törvényes lánya. Apja felháborító viselkedése, eladósodása és botrányos válása Adát születése után azonnal a György-kori Anglia legismertebb gyermekévé tette. Később Ada számos akadályt leküzd, hogy elvégezze a nők elől abban az időben még elzárt matematikai tanulmányokat, majd összekapcsolva erőit a számítógép elődjének is tekintett mechanikus eszköz feltalálójával, Charles Babbage tudóssal, megírja a világ első számítógépes programját.

Ez a lebilincselő életrajz elmeséli azt a ma már felfoghatatlan kort, amikor a matematika népszerűsége a kötögetésével versengett a nők között, Ada pedig a világ első számítógépes programozójává vált. Essinger szerint, ha nem becsülték volna le teljesen a nőket, és kortársai felismerték volna kutatásai jelentőségét, illetve azok következményeit, akkor Ada saját kezűleg, több mint két évszázaddal korábban indítja útjára a digitális kort.


Tulajdonságok:
terjedelem: 223 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Benkő Ferenc
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román