Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 20. csütörtök
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Újnyugat Antológia
Szabó Zoltán Attila (szerk.) - Újnyugat Antológia
Szabó Zoltán Attila (szerk.)
Újnyugat Antológia

kiadó: Újnyugat Irodalmi Kör
cikkszám: 11213281
ISBN: 9786150130026
megjelenés: 2021-12-09
Készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Részint összegzés, részint friss írások, kortárs versek, prózák gyűjteménye 2021-ből - egy mondatban így foglalható össze az Újnyugat antológia lényege.

Ha azonban e kötetről, s az Újnyugat Irodalmi Kör és a Nyugat Plusz folyóirat küldetéséről, missziójáról szólunk, máris sokkal többről van szó: értékteremtésről, értékmentésről, tehetségek felfedezéséről,tehetséggondozásról. A minőség iránti elkötelezettségről. Párbeszédről.

Ahogy Tőzsér Árpád, a Nemzet művésze fogalmazott a lapról:
"figyelemre méltó már maga a tény is, hogy az egykori Nyugat hagyományát a címében is vállalja, s ennek megfelelően a magyar irodalom új és újabb nemzedékeit ennek a hagyománynak a folytonosságában közli, értelmezi és értékeli."

A könyv a Nyugat Plusz rovatcímeit (Látótér, Látlelet, Vadnyugat, Manézs) fejezetcímekké átmentve egyszerre ad (tükör)képet a korról, amelyben élünk, egyszerre mutatja be az Újnyugat 12 évét, s olyan kiváló szerzők (Czeizel Endre, Choli Daróczi József, Fodor Ákos) műveit is újra közli, akik ugyan már nincsenek közöttünk, de a "Nyugat-lapok" (Nyugat Ma, Nyugat Most, Nyugat Plusz) történetében mégis kiemelt a szerepük, hatásuk máig ható.

Tulajdonságok:
terjedelem: 120 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román