Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 17. hétfő
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Anyám sírása halkul
Győry Domonkos - Anyám sírása halkul
Győry Domonkos
Anyám sírása halkul

kiadó: Pont
cikkszám: 11213745
ISBN: 9786155500787
megjelenés: 2022-01-12
Készleten
Ár: 2730 Ft
webes rendelés esetén: 2457 Ft
 
Leírás:
Ezek a kivételes érzékenységű elbeszélések a kisemberek életének megannyi rezdüléséről, a hétköznapok monotóniája mögött megbúvó drámákról, kisiklott emberi sorsokról tudósítanak. Írójuk kifinomult nyelvi kifejezésmódja hajlékony eszközévé válik a szerzői szándéknak: egyszerre van jelen prózájában a mesélői attitűd és a feszültséget fokozó elhallgatás.
A kötet első ciklusa - ORIGINÁL - kemény társadalmi és lélektani kérdéseket dolgoz fel, de általánosan elmondható, hogy a 21. század emberének dilemmáival foglalkozik, a mai ember érzéseivel és gyötrődéseivel az ellentmondásos, párhuzamos elvárásokkal terhelt világban.
A második ciklus (ANYÁM SÍRÁSA HALKUL) egy életút mozaikjainak kirakósaként vizsgálja az egyén drámájának lírai mélységű bemutatásán keresztül a családi és emberi sorskérdéseket.

„Győry Domonkos érett fejjel lépett az irodalom színpadára, nem valamiféle hebehurgya, akaratos ifjúként, akit néhány publikáció után azonnal elönt a kötetdüh.
Első, kisprózákat tartalmazó kötetét hamar követte a második, egy regény, amely után hosszabb szünet következett. És most itt a harmadik könyve, benne elbeszélések, novellák, tárcák és karcolatok. Nyugodt szívvel mondhatjuk: megérte várni. Nemcsak nekünk, olvasóknak, hanem Győry Domonkosnak, az írónak is.
Ezek a kisprózák további érettségről, fölvállalt tapasztalásokról és tetten érhető bölcsességről tanúskodnak.
Győry érezhető empátiával viseltetik elesett figurái iránt, és a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is megtalálja a fölszabadítóan ható iróniát.
A rokonszenv nem ritkán mély személyességbe fordul.” (Benedek Szabolcs)
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román