Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 21. szombat
Boldog névnapot Konstantin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Tényleg nincs ingyenebéd? - Feminista közgazdaságtan, ahogyan eddig sosem merted elképzelni
Marcal, Katrine - Tényleg nincs ingyenebéd? - Feminista közgazdaságtan, ahogyan eddig sosem merted elképzelni
Marcal, Katrine
Tényleg nincs ingyenebéd? - Feminista közgazdaságtan, ahogyan eddig sosem merted elképzelni

kiadó: Libri
cikkszám: 11214286
ISBN: 9789634338772
megjelenés: 2022-03-04
Készleten
Ár: 4199 Ft
webes rendelés esetén: 3779 Ft
 
Leírás:
"Rendkívül okos, ugyanakkor humoros és olvasmányos könyv a közgazdaságtanról, a pénzről és a nőkről." Margaret Atwood

Valamikor régen, amikor a klasszikus közgazdaságtan épphogy csak szárba szökkent, a gondolkodók úgy vélték, az ember alapvetően önző lény: amit tesz, a saját boldogulásáért teszi. Azért járunk dolgozni és azért adjuk kölcsön a fűnyírónkat a szomszédunknak, mert az valamiféleképpen az érdekeinket szolgálja. De valóban így működünk?

Aligha. Azonban az évszázados gyakorlat azt verte mindannyiunk fejébe, hogy minden más tényezőt - a gondoskodást, az önzetlenséget, a szeretetet - hagyjunk figyelmen kívül. Ennek a gondolkodásmódnak pedig a nők a legnagyobb vesztesei. A nők, akik a legtöbb gondoskodó munkát végzik, ápolják a betegeket és az időseket, ellátják a háztartások körüli teendőket és felnevelik a gyerekeket.

Katrine Marçal szerint itt az idő, hogy változtassunk ezen. Nem mindennapi könyvében átfogó képet nyújt a közgazdaságtan történetéről, leleplezi az azt övező mítoszokat, és megmutatja, hogyan fektethetnénk le egy emberibb, igazságosabb társadalmi rendszer alapjait...

Mindennek a kulcsa pedig az, hogy ezúttal nem feledkezünk meg a nőkről.

Katrine Marçal (1983) író, publicista, a svéd Dagens Nyheter napilap munkatársa. Gazdasági újságíróként a világ számos vezető szakemberével készített interjút, egyes videói a YouTube-on milliós nézettséget értek el. A legrangosabb felsőoktatási intézményekben tartott előadásokat az innovációk területén érvényesülő női szempontokról, illetve a nők szerepéről napjaink gazdaságában. Marçal első könyve, a Tényleg nincs ingyenebéd? eddig több mint húsz nyelven jelent meg, és 2015-ben felkerült a The Guardian listájára az év legfontosabb könyvei közé. A szerző Angliában él férjével és három gyerekével.


terjedelem: 223 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Csáki Judit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román