Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az elefánt nem felejt - Nem félsz book 2.0 -
Gábor György - Az elefánt nem felejt - Nem félsz book 2.0 -
Gábor György
Az elefánt nem felejt - Nem félsz book 2.0 -

kiadó: Ab Ovo
cikkszám: 11214346
ISBN: 9786155353499
megjelenés: 2022-03-08
Készleten
Ár: 4350 Ft
webes rendelés esetén: 3915 Ft
 
Leírás:
Sokszor kérdezik tőlem, hogy voltaképpen mi is az, amire a Facebookot használom: politikai magánnaplót írnék? A szándékom, ha egyáltalán lenne valami nagyon kimódolt, semmiképpen sem ez. A naplóíró elsősorban önmagára kíváncsi, saját racionális vagy emocionális reakcióira: mit tettem és miért, vagy mit nem tettem, s miért nem? Mit mértem föl helyesen és mit nem? Mi volt még magam számára is kiszámítható, és mi volt, ami engem is meglepett - legfőképp önmagamban? Szent Ágoston Vallomásai óta írjuk az önreflexióinkat, halálos komolysággal és iróniával, mélységesen azonosulva önmagunkkal vagy distanciát tartva.
Facebookon azokat a publicisztikáimat írom, amelyeket megírnék máshová, ha lenne még "máshová". De nincs: mindet beszántották, ellopták, felnégyelték, kizsigerelték.
Szóval nem magánnaplót írok, hanem a közélet történéseit veszem számba. Nem mindet, kizárólag azokat, amelyek valamiért felkeltették az érdeklődésemet. Elfogult közéleti napló? Természetesen, hisz ki lenne az, aki az isteni objektivitás látószögéből lenne képes írni a megtörténtekről. Én mindössze értelmezni próbálom a sokszor értelmezhetetlent.
Miközben tudom, hogy teljesen feleslegesen. Százötven éve, nálamnál sokkalta jobbak és tehetségesebbek tették és teszik ugyanezt, ám ők sem jutottak tovább a hiábavalóságnál, a kétségbeesésnél, az elkeseredésnél, a kiábrándultságnál, a búskomorságnál és a teljes reménytelenségnél.
Az olvasót pedig csak azzal bíztathatom, hogy közös bugyrainkba ereszkedünk alá.Miközben ránk férne már végre a Purgatórium.
Gábor György


terjedelem: 291 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román