Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Mefisztó - Egy karrier regénye (Kapszula Könyvtár)
Mann, Klaus - Mefisztó - Egy karrier regénye (Kapszula Könyvtár)
Mann, Klaus
Mefisztó - Egy karrier regénye (Kapszula Könyvtár)

kiadó: Európa
cikkszám: 11214362
ISBN: 9789635045112
megjelenés: 2022-03-09
Készleten
Ár: 1999 Ft
webes rendelés esetén: 1799 Ft
 
Leírás:
Klaus Mann (1906-1949) német író, publicista. Zaklatott, vibráló egyéniség, Thomas Mann fia. A nemzetiszocializmust és az embertelenséget elutasító szerzőt megfosztották állampolgárságától, 1933-ban emigrációba kényszerült. Ez az 1936-ban Amszterdamban megjelent regénye ma tananyag a német iskolákban.
A könyv világsiker, ám talán a magyar közönség szeretete a legállandóbb. A mű Szabó István rendezte filmváltozata Oscar-díjas lett, Alföldi Róbert pedig a Nemzeti Színház igazgatójaként 2013-ban a színpadi adaptációval búcsúzott a teátrumtól.A főhős, Hendrik Höfgen azt játszotta, amit kértek tőle: "Tudott nagyvilágian elegáns, de tudott tragikus is lenni... Sziporkázó szellemessége elbájolt, gőgösen felszegett álla, pattogó vezényszava és idegesen büszke magatartása imponált, alázatos, gyámoltalanul révedező tekintete, zárkózott, kedves zavara megindított. Jóságos volt vagy durva, dölyfös vagy gyöngéd, hetyke vagy megtört - pontosan a műsoron levő szerep szerint."
A színész az életben eljátszotta a szerető, a barát, a férj szerepét, később a forradalmi színházcsinálóét, majd a Harmadik Birodalom kegyeltjeként az udvari bolondét is. Beletanult és belehízott a hatalomba, és mindvégig "gondosan kerülte, hogy egyetlen igaz szót is ejtsen".


Tulajdonságok:
terjedelem: 402 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Lányi Sarolta
sorozat: Kapszula Könyvtár
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román