Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 24. kedd
Boldog névnapot Eszter, Eliza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Előfeledések
Halmai Tamás - Előfeledések
Halmai Tamás
Előfeledések

kiadó: Napkút
cikkszám: 11214371
ISBN: 9786156409201
megjelenés: 2022-03-09
Készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
Az Előfeledések líranyelvét a rímeket és dalformákat elhagyó fajsúly, a komorabb létalakzatokkal is számot vető személyesség, a drámai jambusokba öltöztetett ontológia határozza meg. Halmai Tamás legújabb versei a napi apróságok világára vetnek metafizikus tekintetet. Mindezt naplószerű elszántsággal.
A kortárs magyar irodalomban szokatlan kiterjedés - 777 hétsoros versről, azaz "félszonettről" van szó - nemcsak mennyiségi mutatvány: a formanyelvi sorozat a megtalált alaktan révületében a józanság lehetőségeit keresi. Pátosszal (mert komoly kérdéseket tárgyal), játékossággal (mert a komolyság fölemésztené magát), neologizmusok, hapax legomenonok és lírai axiómák-szentenciák segítségével (mert mindig a nyelv önmegújító hajlama csalja elő belőlünk az újat, a mást, a reménytelit), az artisztikus filozofikumot a populáris regiszterek felé is megnyitva (mert a sci-fi vagy a fantasy képzeleti kompetenciáinak a létköltészeti ambíció is hasznát veheti).
Halmai Tamás előfeledései a klasszikus alaktannal, azaz a hagyományokkal folytatott párbeszéd szándékából sajátos lírai antropológiát bontanak ki.


terjedelem: 282 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román