Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 21. szombat
Boldog névnapot Konstantin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Szövegnyomozások - Irodalomtörténeti tanulmányok
Cs. Kovács Ágnes - Szövegnyomozások - Irodalomtörténeti tanulmányok
Cs. Kovács Ágnes
Szövegnyomozások - Irodalomtörténeti tanulmányok

kiadó: Savaria University Press
cikkszám: 11214386
ISBN: 9786155753879
megjelenés: 2021-03-10
Készleten
Ár: 2980 Ft
webes rendelés esetén: 2682 Ft
 
Leírás:
Ha végiggondoljuk az elbeszélt identitásra vonatkozó ismereteinket, és azt állítjuk, hogy az identitás az a fejlődő élethosszig bontakozó narratíva, amit az életünkről készítünk, elemei az önéletrajzi emlékek, amelyeket a memóriarendszer generál, akkor elmondhatjuk, hogy az Iskola a határonban megíródik Medve, Bébé és Szeredy Dani identitása. Két olyan narratíván keresztül látjuk az 1923-ban kezdődő és nagyjából 1958-ban végződő események sorát, amely elbizonytalanítja az olvasót. Az elbeszélő olyan paktumot köt a befogadóval, amely eleve tartalmazza azt a kijelentést, hogy amit olvasunk, nem feltétlenül igaz, valódi.

De ha a két szöveget figyelmesen olvassuk, kiderül, hogy Medve az irodalmi érték létrehozása érdekében, az alkotás lázában másítja meg az események valódiságát. Medve kézirata a másolat, a műalkotás, a szépség, de Bébéé a történetmesélés, az eredeti események rekonstruálásának céljával tételeződik. De ne legyenek illúzióink! A valóság is csak látszat. Szeredy egész életének története legalább olyan, mintha egy hős kalandjainak elbeszélése volna. Egy százados, aki zsidó lányt szöktet, számos nővel bonyolódik viszonyba, kijátssza a legádázabb politikai rendszereket, és végül, miután kilenc hónapig a hegyekbe száműzi magát, visszatér a legcudarabb helyzetbe, azok közé, akik elárulták őt.


terjedelem: 299 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román