Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A Paradicsom könyve I. - Tematikus apoftegma gyűjtemény
A Paradicsom könyve I. - Tematikus apoftegma gyűjtemény

A Paradicsom könyve I. - Tematikus apoftegma gyűjtemény

kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
cikkszám: 11214387
ISBN: 9786155120787
megjelenés: 2020-03-10
Utolsó darab!
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
"Mit tegyek? Mondj egy Igét az üdvösségemre!" A sivatag szerzeteseinek világából ránk maradt mondások és történetek gyűjteményében ez a két mondat fordul elő a leggyakrabban. Azok a férfiak és nők, akik a 4. és az 5. században radikális keresztény életre vágytak, s ezért az emberek lakta településekről Egyiptom és Palesztina sivatagába húzódtak vissza, az apostolok nyomdokain járva élő hagyományból, egy tapasztalt mestertől akarták elsajátítani a tanítványi léttel járó gyakorlatokat és tudást. A "sivatagi atyák" néven ismert mesterek pedig nem mással vezették a keresőket az üdvösség útjára, mint ami őket is krisztusi emberekké tette: a meghallott, befogadott és életre váltott Igével. Ebből a Szentírással átitatott és abból forrásozó életből született az apoftegmáknak a gyűjteménye. A görög szó jelentése "kimondott szó", műfajilag pedig az különbözteti meg az ókori filozófusok feljegyzett bölcsességeitől (hréma, gnómé), hogy a mondással együtt megőrződött az élethelyzet, a kontextus, amiben az ige elhangzott.
Olyan klasszikus szövegeket találunk köztük, melyek évszázadokon át táplálták a szerzetesi spiritualitást és inspirálták a világirodalmat Tolsztojtól kezdve Hessén át a kortárs Jevgenyij Vodolazkinig.
"A Paradicsom könyvének" magyar fordítása a Jean-Claude Guy által készített görög kritikai kiadás alapján készült.
Tulajdonságok:
terjedelem: 319 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Baán Izsák OSB
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román