Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 17. kedd
Boldog névnapot Paszkál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Vírusnapló - Válogatás 2020-2021
Sükösd Miklós (szerk.) - Vírusnapló - Válogatás 2020-2021
Sükösd Miklós (szerk.)
Vírusnapló - Válogatás 2020-2021

kiadó: Magyar Tükör Kiadó
cikkszám: 11214499
ISBN: 9780646851792
megjelenés: 2022-03-18
Készleten
Ár: 4990 Ft
webes rendelés esetén: 4491 Ft
 
Leírás:
Tizenkilenc magyar értelmiségi különleges feladatra vállalkozott 2020-2021 folyamán. Vírusnapló címmel napról napra közös naplójukban dokumentálták a covid-járványt népszerű Facebook-oldalukon. A könyv a több száz Vírusnapló-poszt közül a legérdekesebbeket közli.

Az alapszerzők a Magyar Narancs korai korszakát fémjelző Artner Sisso, Bojár Iván András, Bozóki András, Sükösd Miklós, Tardos János és Vágvölgyi B. András, mellettük Vásárhelyi Mária, Abody Rita, Domonyai András, Kazai Anita, Vajda Judit.
A vendégszerzők: Csunderlik Péter, Hammer Ferenc, Kiss-Dózsai András, Kovács Kristóf, Láng Judit, Nørbæk Krisztina, Szűcs Zoltán Gábor, Vasák Benedek.

Kollektív kordokumentum a covid-korszak első két évéről.

(Kornis Mihály előszavából)

A Vírusnapló megjelenése a világhálón kevesek hőstette.

Bátor könyv. Prózai hőstett, a kivételesen magányosak – a "Hazádnak rendületlenül" hű magyarjainak tette azokért, akik még náluk is magányosabbak.
Akik ezeket a naplókat írták, a kisebbséghez tartoznak: azokhoz, akik már akkor fölébredtek, amikor még nem is volt mibe kapaszkodnia a reménynek, mint mostanában.
Akik a karantén-világ idején sem hagytak s hagynak magukból néma, bevarrt szájú rongybábut csinálni, a tényekkel óhajtanak szembenézni, az áldozatok elhallgatott számát keresik például.
A Vírusnapló biztató jel.

A Vírusnaplóval megegyező nevű Facebook oldalnak, mely az írások szerkesztetlen, feldolgozatlan változatát tartalmazzák majdnem tízezer követője van és a Magyar Tükör Magazin, mely a naplóbejegyzéseket megjelentette több százezer olvasóval büszkélkedhet. Várhatóan a könyv keresett és népszerű lesz.Tulajdonságok:
terjedelem: 430 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román