Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 21. szombat
Boldog névnapot Konstantin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A könyvtárak digitális ökoszisztémája
Lengyelné Molnár Tünde - A könyvtárak digitális ökoszisztémája
Lengyelné Molnár Tünde
A könyvtárak digitális ökoszisztémája

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11214592
ISBN: 9789635561971
megjelenés: 2022-03-28
Készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
A negyedik ipari forradalom elkerülhetetlenül megváltoztatja világunk működését. Az exponenciális ütemben zajló fejlődés hatására átalakulnak a munkakörülmények, megváltoznak a társadalom mindennapjait befolyásoló tényezők: okosvárosok jönnek létre, átalakul a fogyasztói társadalom működése, és tovább erősödik az információ értéke. A társadalomnak szüksége van egy olyan intézményrendszerre, amely segíti alkalmazkodását a gyorsan fejlődő világhoz. A könyvtárak jövője e feladat felvállalása.

A könyvtáraknak azonban a társadalmi ökoszisztéma szintjén kell gondolkodni. Ennek elengedhetetlen része a felnövő generáció információhasználatra történő nevelése, az információt fogyasztó társadalom tagja számára segítségnyújtás a digitális szolgáltatásokhoz való hozzáférésben, valamint a munkaerőpiaci és társadalmi igényekre történő reagálásként a technológiai lehetőségek felé nyitás, elérve, hogy a könyvtár inkubátorként működve biztosítsa a szükséges kompetenciák elsajátítását.

A könyv elemzi a negyedik ipari forradalom hatásait, a hazai és nemzetközi könyvtári stratégiák iránymutatásait, számba veszi a könyvtárak életét befolyásoló infokommunikációs technológiákat és alkalmazási formáit hazánkban és nemzetközi viszonylatban, adaptálja a megvalósítás rendszerszintű támogatását szolgáló humánteljesítmény- technológia modelljét, és beazonosítja a könyvtár digitális ökoszisztémáját.

Lengyelné Molnár Tünde információ- és könyvtártudományi egyetemi oktató nemcsak a robotizáció hatásainak elemzésével, hanem módszertani megoldásokkal, gyakorlati lehetőségekkel kiegészítve alakít ki egy olyan szemléletet, ami hozzájárul a könyvtár társadalmi hasznosságának növeléséhez a 21. században.


Tulajdonságok:
terjedelem: 221 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román