Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 28. hétfő
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Mazsola - Hangoskönyv
Bálint Ágnes - Mazsola - Hangoskönyv
Bálint Ágnes
Mazsola - Hangoskönyv

kiadó: Mojzer - Kossuth
cikkszám: 11128718
ISBN: 9789630949354
megjelenés: 2006-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
Manófalvi Manó a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Beköltözött hát egy jókora sütőtökbe, melyet kívülről egy induri-pinduri kismalac kezdett rágcsálni. A tv-ből ismert mesék szeretetre méltó hőse, Mazsola történeteit Für Anikó meséli el a gyerekeknek, szüleiknek, mindenkinek - nekünk.

"Különféle országok mesefilmjeiben sokféle malacfigura tűnt fel a képernyőkön, ilyen kedves malaccal azonban, mint Bródy Vera kevés vonással, egyszerűen megrajzolt, és rendkívül könnyen utánrajzolható bábmalacával, azóta sem találkoztam. Nevét egy szótárból vettem. Addig böngésztem a "malac"-hoz illő "m" betűs szavakat, míg a "mazsola" szóhoz nem értem. Mazsola, a malac 1963 november 6.-án mutatkozott be a tv-nézőknek. Ettől kezdve kisebb megszakításokkal 135 héten át uralta a terepet. A megszakításokba olykor a napi politika is belejátszott. Mikor ugyanis, ó, be rég volt! először drágultak a tejtermékek, elsősorban a sajtok, a műsorszerkesztőség nem merte vállalni, hogy épp a drágulás előestéjén a nézők az "Elúszik a sajtunk" c. Mazsola-epizódban gyönyörködjenek."
(Az RTV újság kalendáriuma, 1988)

Bródy Vera tervezte, dundi, zöld posztómalac évek óta porosodott a raktárban. Megláttam, és tudtam: ő az, akit mindenki szeretni fog, ha egy kukkot sem szól, akkor is." Boldizsár Ildikó mesekutató úgy jellemzi Mazsolát, mint "egy nyűgös, csutkababáját szorongató, kályhalyukban dagonyázó piszkos kismalacot, aki tele van jóindulattal, szeretettel és azzal a vággyal, hogy körülötte forogjon az egész világ..."
(Boldizsár Ildikó: A malaclét örömei. Népszabadság 2000)

Tulajdonságok:
terjedelem: 1 db audió CD
időtartam: 66 perc
előadja: Für Anikó
sorozat: Irodalmi fülbevalófelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román