Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 28. hétfő
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Milyen egy női mell? - Hazánk szíve - Hangoskönyv (MP3)
Kőrösi Zoltán - Milyen egy női mell? - Hazánk szíve - Hangoskönyv (MP3)
Kőrösi Zoltán
Milyen egy női mell? - Hazánk szíve - Hangoskönyv (MP3)

kiadó: Mojzer - Kossuth
cikkszám: 11129077
ISBN: 9789630949378
megjelenés: 2006-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 990 Ft
webes rendelés esetén: 891 Ft
 
Leírás:
Kőrösi Zoltán legújabb regénye csaknem kétszáz évet felölelő családregény, és szenvedélyes, a test és lélek vonzalmait kutató szerelmi regény is egyben. Sorsok gabalyodnak egymásba, de szövegrészek és gondolatsorok is előbukannak újra és újra, mintegy egyre súlyosabb láncba fűzve a történeteket.

Milyen egy női mell?
Kőrösi Zoltán előző könyve, a Budapest, nőváros Tolnay Veronika történetével kezdődik, aki egynapos asszonyként a Ferencvárosba érkezik, egy olyan kisvárosból, ahol kígyózó füstcsíkok maradnak mozdulatlanul a levegőben. Veronika ebben a könyvben is itt van, de most nem egy szövegben újrateremtődő város épül köré, hanem egy generációkon átívelő, szerelmekkel átszőtt családtörténet, amely Veronika gyerekkori barátnőjének, Flaschner Gizellának a családját fonja, indázza körül. A családfa ágai, indái és levelei ugyanúgy fonódnak egymásba, mint annak a karperecnek a díszítése, amely egy odesszai kereskedő ajándékaként kerül a Flaschner-családba. De valójában nem is ettől a rejtélyes, szakállas férfitól indul szövegbeli útjára a karperec, hanem a múlt feneketlen kútjából, a kereskedőt a kisvárosba elhozó folyóból, a váratlanul feltörő, többeket elpusztító forrásból. A vízből jön ez az ékszer, és a vízbe tér vissza majd, hiszen első viselőjének ükunokája, Kövesdi Ilona a regény végén Budapestről visszatér a kisvárosba, és a folyóba dobja.

A messzi múltból érkezett fémkarika, amelyen az indázó levélkék, fonatok összegabalyodott gyökerekre hasonlítanak, nemcsak a családot mint tradíciót jelképezheti, de Kőrösi hagyományt idéző és újraalakító írásmódját is. A könyv fülszövege szerint "olyan mű ez, amely Füst Milán nyomdokain járva - a magyar regényírás legjobb hagyományait megújítva - beszél szerelemről, együttérzésről, gyűlöletről." Meg Mészöly Miklós nyomdokain járva, tenném hozzá - az újraírás azonban nem egyszerűen a látásmódban, a szövegalakításban érhető tetten. A Flaschner család kisvárosa ugyanis akár Mészöly kisvárosaként is felfogható, a füstcsíkok is hozzá visznek vissza, például a Megbocsátás című kisregényhez, amely a következő mondattal kezdődik: "A vonat már rég kifutott az állomásról, a hosszan kígyózó füstcsík ottfelejtette magát a levegőben."

Tulajdonságok:
terjedelem: 1 MP3 CD
időtartam: 793 perc
előadja: Kaszás Gergő, Bozó Andrea

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román