Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 22. kedd
Boldog névnapot Móric nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A reneszánsz
Labno, Jeannie - A reneszánsz
Labno, Jeannie
A reneszánsz

kiadó: Scolar
cikkszám: 11145293
ISBN: 9789632440811
megjelenés: 2009-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2975 Ft
webes rendelés esetén: 2677 Ft
 
Leírás:
A Scolar Art-sorozatban megjelenő kötet egyedülálló megközelítésmóddal, a legapróbb részletekre kiterjedően világítja meg a reneszánsz legkiválóbb művészeinek stílusát és alkotómódszerét. Az olvasó a könyvet színesítő ablakos kivágásokon keresztül szinte belekukucskálhat az egyes műalkotásokba, különböző nézőpontokból csodálhatja meg és tanulmányozhatja részleteit. A húsz legkiemelkedőbb reneszánsz mestermű között olyanokat találunk, mint Van Eyck Az Arnolfini házaspár vagy Botticelli Vénusz születése című képe. A műalkotásokat gyönyörű reprodukciók keltik életre. A szerző a tárgyalt képnek a műfaj történetén belül betöltött szerepét is vizsgálja, segítve ezzel az olvasót a művészettörténeti tájékozódásban.
A gondosan megtervezett "ablakok" kiemelik a részleteket, miközben a szöveg ismerteti az alkotó technikáját és a festmények színvilágát.
E nélkülözhetetlen művészeti kötet lapjain valósággal "újjászületik" a reneszánsz húsz legjelentősebb festménye.

A Scolar Art-sorozat kötetei - például A reneszánsz, A japán művészet, a Hogyan értelmezzük az épületeket? - különleges módon mutatják be a művészeti ágakat, irányzatokat, stílusokat.
A kötet újszerűen lebbenti fel a fátylat a kor nagy művészeinek alkotómódszeréről és jellegzetes motívumairól. Giottótól kezdődően olyan mesterek meghatározó munkáin keresztül mutatja be a reneszánsz művészetet, mint például Dürer, Botticelli, Michelangelo, Tiziano.
Dr. Jeannie Labno maga válogatta ki azt a húsz műremeket, amelyek mintegy magukba sűrítik a reneszánsz stílus lényegét. Mindegyik alkotást történelmi összefüggések közé helyezve elemez, szemléletesen rávilágít, mennyiben járultak hozzá a kompozíció, kolorit és festőtechnika fejlődéséhez. Masaccio perspektívájától Leonardo da Vinci forradalmian új sfumatójáig az olvasó eddig példátlan módon kaphat képet a reneszánsz sajátosságairól és jellegzetes motívumairól.

Dr. Jeannie Labno a Sussexi Egyetemen tanít művészettörténetet. A vizuális kultúráról, valamint a reneszánsz művészetről és építészetről ad elő, kutatási területe többek közt a reneszánsz ikonográfia. Szép számú reneszánsz témakörrel foglalkozó cikk szerzője, emellett több művészeti könyv szerkesztője.

Tulajdonságok:
terjedelem: 128 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Béresi Csilla
sorozat: Scolar Art
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román