Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 22. péntek
Boldog névnapot Vince, Artúr nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A környezetpszichológia alapkérdései - Helyek, tárgyak, viselkedés
Dúll Andrea - A környezetpszichológia alapkérdései - Helyek, tárgyak, viselkedés
Dúll Andrea
A környezetpszichológia alapkérdései - Helyek, tárgyak, viselkedés

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11147796
ISBN: 9789637343094
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:
A kötet a lélektan egyik izgalmas területébe, a környezetpszichológiába nyújt betekintést. A környezetpszichológia jellegzetesen sokgyökerű és sokféle szakmai kötődéssel bíró, transzdiszciplináris (több tudományon átívelő) tudományterület. Célja - mint a lélektannak általában - az emberi viselkedés megértése. A környezetpszichológia azonban abból a nézőpontból közelít az emberhez, hogy a fizikai környezet az ember egyenrangú társa, partnere, amely a belső, lélektani folyamatokkal együtt, azokkal kölcsönhatásban(tranzakcióban) vesz részt a viselkedés folyamatában. Ez a szemlélet lehetővé teszi, hogy ebből a pszichológiai szempontból szokatlan kiindulásból számos lélektani természetű kérdést tegyünk fel az épített/tárgyi és a természeti környezetben megnyilvánuló emberrel kapcsolatban. Ezek a kérdések pszichológiai eszközökkel (legalábbis nagyrészt) meg is válaszolhatók, "mindössze" az ember-környezet tranzakciót kell mind elméleti, mind gyakorlati szempontból komolyan vennünk.
Az Olvasó egy tanulmánykötetet tart a kezében. A könyv a környezetpszichológia történetét és néhány jellegzetes területét (tárgyak,helykötődés és - identitás, otthon, oktatásnevelés helyszínei, kikapcsolódási színterek: játszótér, állatkert, valamint a környezetpszichológia és az építészet lehetséges kapcsolódási pontjai) tekinti át, sok utalással a tudományterület hazai fejlődésére.

Dúll Andrea környezetpszichológus. A BME Szociológiai és Kommunikáció Tanszék docense.
A Magyar Pszichológiai Társaság Környezetpszichológiai Szekciójának alapító elnöke.A környezetpszichológia hazai meghonosítója.
Főbb kutatási területei: az épített környezet pszichológiája, lélektanilag kitüntetett helyek, otthoni és otthonpótló környezetek, környezeti kommunikáció.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román