Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 4. kedd
Boldog névnapot Domonkos, Dominika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A történet folytatódik - Kortárs művészek Van Gogh nyomában
A történet folytatódik - Kortárs művészek Van Gogh nyomában

A történet folytatódik - Kortárs művészek Van Gogh nyomában

kiadó: Modem
cikkszám: 11148271
ISBN: 1002171112062
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Negyvennégy fotó, harmincöt festmény, egy makett, három szobor, két ruha és egy kotta. Ezeket a műveket sorakoztatta fel az a kiállítás, mely kortárs alkotók Van Gogh ihlette munkáit mutatta be 2008-ban a Modemben. A több mint két évtizede gyarapodó gyűjtemény a Franciaországban működő alapítvány, a Fondation Vincent van Gogh Arles tulajdona. Ezt az alapítványt azzal a céllal hozta létre - száz évvel Van Gogh halála után - Yolande Clergue, hogy megvalósítsa a művész egyik dédelgetett tervét, amiről 1888-ban, bátyjához, Theo van Goghoz címzett levelében így ír: "Kialakíthatnánk egy művész-közösséget Arles-ban…". Yolande Clergue 1985-ben felkérte Francis Bacont, hogy készítsen egy művet Van Gogh szellemiségéhez kapcsolódóan. Miután Bacon eleget tett a felkérésnek, nemsokára számos művész csatlakozott a programhoz. A Modemben a gyűjtemény legizgalmasabb alkotásai voltak láthatóak.
A tárlathoz készült magyar, angol, francia nyelvű katalógusban a műtárgyak zömének színes reprodukciója mellett megtalálható Yolande Clergue előszava, illetve a kiállított művek jegyzéke.

Szerkesztő: Yolande Clergue
Kiadás éve: 2008.
Oldalszám: 64
Nyelv: magyar, francia, angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román