Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A szabadság két jelentése
Szőllőssy Balázs - A szabadság két jelentése
Szőllőssy Balázs
A szabadság két jelentése

kiadó: FISZ
cikkszám: 11148406
ISBN: 9789637043338
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1600 Ft
webes rendelés esetén: 1440 Ft
 
Leírás:
Ki gondolná, hogy egy száraz mondat a lift kezelési szabályzatából milyen könnyedén lényegülhet át misztikus paranccsá: "az észleltekről haladéktalanul értesíteni kell a felvonó kezelőjét". Elég annyi, hogy ez a mondta egy vers fölé kerüljön mottónak, és máris előttünk van egy világ, amelyet egy titokzatos felvonókezelő irányít, mint kapcsolat Lent és Fent között. Ez a könyv két dolgot ígér már a legelején: szabadságot és egy liftet a szabadság különböző szintjei között. Vagyis szellemi kalandokat. Szőllőssy Balázs versei sokat tudnak a szabadságról. Tudják róla, hogy milyen finom alkatrészekből áll, ismerik ellentétét, az árnyoldalait, játszanak vele, sőt mulatnak rajta. Mert mégiscsak vicces, hogy egy szófiai vécésnénire visszaemlékezni maga lehet a szabadság. De aki nem tud nevetni a szabadságon, nem is érdemli meg. Élet, halál, ifjúság, bölcsesség, vesztesek, győztesek, mítosz, jelen, múlt és nagy utazások emlékei keverednek Szőllőssy Balázs első könyvében. Az olvasóból kalandor lesz, és nem fogja megbánni.

Szőllőssy Balázs 1981 decemberében született Budán. Azóta volt már diák, telemarketinges, stoppos, egyetemista, ösztöndíjas, szabadúszó, kis fogaskerék egy nagy multiban, rendező, szerkesztő, pakolóember, mozgalmár, túravezető, tolmács, műfordító és nyelvtanár, és még ki tudja mi minden lesz…és mindeközben, legfőképp és mindenekelőtt: író. Szőllőssy Balázs 2009 óta a FISZ tagja, első önálló kötete a Fiatal Írók Szövetsége kiadásában jelent meg.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román