Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 15. kedd
Boldog névnapot Jolán, Vid nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A magzattól a gyermekig - Magzatmegfigyelési és pszichoanalitikus tanulmány
Piontelli, Alessandra - A magzattól a gyermekig - Magzatmegfigyelési és pszichoanalitikus tanulmány
Piontelli, Alessandra
A magzattól a gyermekig - Magzatmegfigyelési és pszichoanalitikus tanulmány

kiadó: Oriold és Társai
cikkszám: 11149573
ISBN: 9789639771376
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 3300 Ft
webes rendelés esetén: 2970 Ft
 
Leírás:
Alessandra Piontelli nemzetközileg elismert (eredetileg olasz) pszichoanalitikus, a csecsemőkutatások szaktekintélye, a magzatkutatások úttörője, a londoni Tavistock Klinika tanára, aki különösen ikerkutatásairól híres. Nemzetközi hírnevét A magzattól a gyermekig című munkájának köszönheti, melyben arról számol be, hogy 11 családot figyelt meg, a terhesség korai szakaszától a gyermekek négyéves koráig. A megfigyelésbe önként beleegyező szülőket már az ultrahangos megfigyelésekre is elkísérte, volt, amikor a születésnél is jelen volt. A születés után a baba egyéves koráig hetente egyszer, a második évben havonta egyszer, az utána következő években pedig évente 2-3 alkalommal kereste fel a családokat. Mindvégig láthatatlan megfigyelőként volt jelen, sem verbális, sem nonverbális módon nem szólt bele az anya-gyermek interakciójába, azaz nem tett megjegyzéseket, nem bírálta vagy dicsérte azt.

A megfigyelés a következő kérdésekre kereste a választ. Van-e folyamatosság az anyaméhen belüli és a szülés utáni "viselkedés" között? Hol kezdődik a mentális és az érzelmi élet? Az eredmények hogyan világítják meg az ősi "öröklődés vagy nevelődés" hatásának vitáját? Hatással vannak-e az anyai érzelmek a magzatra? Milyen összefüggés van a születés utáni környezet és a méhen belüli viselkedésminták között?

Alessandra Piontelli azt vonta le megfigyeléseiből, hogy a gyermekek emlékeznek méhen belüli tapasztalataikra, és ezeket az élményeket feldolgozzák életük során. Híres az ún. "kedves ikrek" esete, akik kétpetéjű ikerpárként két magzatburokban voltak az anyaméhben, és az ultrahangon jól látható módon a magzat burkán keresztül simogatták egymást. Egyéves korukban kedvenc játékuk pedig az volt, hogy a függönyön keresztül simogatták egymás arcát.

Másik következtetése az volt, hogy a szülői lelkiállapotok és a gyermekre vonatkozó fantáziák nagy valószínűséggel befolyásolják a magzatot, különösen, ha ezek az érzelmek erősek vagy hosszan tartanak.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román