Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A róka volt a vadász
Müller, Herta - A róka volt a vadász
Müller, Herta
A róka volt a vadász

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11150127
ISBN: 9789632661193
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 2700 Ft
webes rendelés esetén: 2430 Ft
 
Leírás:
A 2009-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Herta Müller fiatalon szembesült a Ceauşescu-rezsim elnyomásával. Mivel nem volt hajlandó a Securitate ügynökeként dolgozni, állásából elbocsátották, a titkosszolgálat folyamatosan zaklatta. Már első műveiben keményen bírálta a diktatúrát, Romániában nem is publikálhatott, könyvei cenzúrázatlan formában csak Németországban jelenhettek meg, miután 1987-ben Berlinbe emigrált, ahol azóta is él.

A róka volt a vadász című regény a Ceauşescu-diktatúra utolsó hónapjainak krónikája, és Temesváron játszódik. Mégis attól megrendítő igazán, hogy a történetet végigolvasva tudatosul bennünk: ami a rendszerváltás előtt a szovjet blokk országaiban megtörténhetett, az a világ bármely szegletében újra visszatérhet. A mag a gonosz termékeny talajából egy szép napon ismét szárba szökkenhet, mert az emberek nem változnak, mert megvan a fogadókészség, mert az emberek a fenyegetettség árnyékában, ha kell, mindig és mindenhol megvásárolhatók, mert készen állnak, hogy elárulják egymást és önmagukat.

"Clarának elszorul a torka, rágyújt egy cigarettára, iderendelték?, kérdi a portás, Clara nem teszi el az öngyújtót, a portás felé nyújtja a paklit. A portás bal kezét a telefonon nyugtatja, jobbjával lassan kihúz két szálat a csomagból. Az egyiket a szájába dugja, a másikat egyenruhája bal felső zsebébe. Egyet a szájnak, egyet a szívnek, mondja. Felvillan az öngyújtója, Clarára néz, kihez, kérdi, a füstöt fölfelé fújja, eltűnik a hajában. Clara azt válaszolja: PAVEL MURGUHOZ. A portás lenyom egy gombot, bent van, mondja, cigarettát tartó kezével tárcsázni kezd, kit jelenthetek, kérdi. Clara azt mondja, CLARÁT. A portás bal felső zsebéből úgy áll ki a cigaretta, mint egy mutatóujj, milyen Clarát, mire Clara így felel: MURGU elvtárs tudni fogja."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román