Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 28. szerda
Boldog névnapot Szabolcs nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Annie Hall - forgatókönyv
Allen, Woody - Annie Hall - forgatókönyv
Allen, Woody
Annie Hall - forgatókönyv

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11150144
ISBN: 9789632661339
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:
ALVY: Tudod, én nagyon pesszimistán szemlélem az életet… Az élet dolgait két csoportba sorolom: vannak a rettenetes és a nyomorúságos dolgok… Már gyerekkoromban is mindig rosszul választottam nőt magamnak. Szerintem igazából ez a baj velem. Például amikor anyám elvitt megnézni a Hófehérkét, az összes többi gyerek Hófehérkébe lett szerelmes. Én viszont rögtön belezúgtam a gonosz mostohába.
ANNIE: Alvy, te képtelen vagy élvezni az életet, tudod? Neked New York az életed, semmi több. Pont olyan is vagy. Mint egy magányos sziget.
ALVY: Én csak úgy… csak akkor tudok örülni valaminek, ha mindenki más is örül neki. Tudod jól… Ha megtudom, hogy egy ember éhezik valahol, az nekem egész estére betesz… Na most akkor hozzám jössz vagy nem?

A 75 éves Woody Allen számos kritikus szerint minden idők egyik legnagyobb rendezője. Az egykori partnere, Mia Farrow által indított gyermekmegrontási perben döntést hozó bíró szerint "öntelt, ellenséges, ítélőképessége hiányos”. A fia így nyilatkozott róla: "Az apám elvette a nővéremet. Így most a fia is vagyok, meg a sógora is. Ez óriási erkölcsi kihágás.” Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint például a Játszd újra, Sam!, a Manhattan, a Hannah és nővérei vagy a Hatalmas Aphrodité.

A csetlő-botló, bizonytalan, suta manhattani komikus, Alvy Singer egy teniszklubban ismerkedik meg a vonzó Annie-vel, és a maga idegbeteg módján azonnal bele is szeret. A többi, ahogy mondani szokás, ma már történelem - mégpedig filmtörténelem, ugyanis ez a máig páratlanul népszerű Woody Allen talán legkiemelkedőbb alkotásának, az Oscar-díjas Annie Hallnak az alaphelyzete. A cinikus Alvy és az önmagát kereső Annie bontakozó kapcsolatának hol romantikus, hol komikus, hol pedig szánalmasan kisszerű epizódjai - a kirándulások, a civakodások, a közös szexuális tapasztalatok - egyszerre tükrözik és parodizálják a New York-i értelmiségi társadalom életmódját, gondolatvilágát. A történet egy szerelem tündöklésének és bukásainak neurotikus mementója, a sziporkázó poénoknak köszönhetően mégis végtelenül szórakoztató.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román