Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Életed nélkül
Hárs Ernő - Életed nélkül
Hárs Ernő
Életed nélkül

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11150274
ISBN: 9789639809185
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Hárs Ernő 1920-ban született Magyaróváron, majd a budapesti közgazdasági egyetemen szerzett diplomát. 1943-tól sorkatonai szolgálatot teljesített, a második világháborút követően pedig hosszú időn keresztül ENSZ-munkakörben dolgozott a Külügyminisztériumban. 1976 óta szabadfoglalkozású író, költő és műfordító - többek között Tasso A megszabadított Jeruzsálem és Camoes A lusiadák című eposzainak lefordítása neki köszönhető.

Az 1920-ban született Hárs Ernő legújabb verseskötetében élete szerelmének állít emléket. A versek 1942-től kezdődően egészen 2009-ig mesélik el egy kiegyensúlyozott, szerencsés, állhatatos kapcsolat pillanatait, melyeket a költő egyetlen nőnek szentel: a feleségének. Hárs Ernő arra kíván rámutatni, hogy igenis létezik életre szóló szerelem, amely pusztán az élet mulandóságából kifolyólag torkollhat olyan vagy még nagyobb tragikumba, mint amit már az irodalom nagyjainál szenvedélyes és sokszor botrányos szerelmi történeteikben megismerhettünk. Az Életed nélkül című kötetben Hárs Ernő kézenfogva vezet minket, hogy közben rendkívül érzékien, meghatóan és hitelesen mutassa meg, milyen egy életen át, sőt azon túl is szerelemmel szeretni valakit.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román