Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az aranytök - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek
Davis, Nancy - Simms, Laura - Korbai Hajnal - Az aranytök - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek
Davis, Nancy - Simms, Laura - Korbai Hajnal
Az aranytök - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek

kiadó: L'Harmattan - Mosoly Alapítvány
cikkszám: 11151735
ISBN: 9789632363059
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 2300 Ft
webes rendelés esetén: 2070 Ft
 
Leírás:
A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának első kötetét a gyógyító terápiás történeteknek és meséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe,melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területekről érkező szakemberek.

A kötetben egyszerre biztosítottunk helyet két, nagyon eltérő terápiás módszernek, technikának: az egyik a pszichológia felől közelít a mesékhez, terápiás történetek formájában (Nancy Davis meséi), a másik pedig a mesemondás és a népmesék évezredes hagyománya felől (a Laura Simms által gyűjtött mesék).
Nancy Davis amerikai pszichológusnő terápiás meséi átfogó képet vetítenek elénk azokról a problémákról, melyeket traumát átélt gyerekeknél tapasztalt és gyógyított a terapeuta. Valamennyi története előtt szerepel egy ajánlás, hogy milyen életkorban, milyen problémára javasolja a mesét. Ezek a történetek egy-egy gyerekre íródtak, szimbólumaik a népmesékénél kevésbé összetettek.

Laura Simms mesemondó és munkatársai eredetileg a 2001. szeptember 11-ét átélt amerikai gyerekek számára gyűjtötték az itt olvasható meséket, ám azok a világ bármely részén, bármely életkorban segítséget nyújthatnak a traumán átesett gyerekeknek és felnőtteknek.
A rövid elméleti összefoglalókon túl a kötet számos hasznos gyakorlati tanáccsal is ellátja a mesemondásban még kevéssé jártas felnőtteket arról, hogy miképp is válasszák ki a megfelelő meséket, hogyan alkossanak gyerekekre szabott, egyéni történeteket, vagy hogy meséljék el ezeket.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román