Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Demokrácia filozófiai megalapozás nélkül - Richard Rorty és a politikai filo...
Pápay György - Demokrácia filozófiai megalapozás nélkül - Richard Rorty és a politikai filo...
Pápay György
Demokrácia filozófiai megalapozás nélkül - Richard Rorty és a politikai filo...

kiadó: Ráció
cikkszám: 11153373
ISBN: 9786155047053
megjelenés: 2010-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2300 Ft
webes rendelés esetén: 2070 Ft
 
Leírás:
A 2007-ben elhunyt Richard Rorty kétségkívül a kortárs filozófia legnagyobb hatású alakjai közé tartozott. A jelen kötet az ő életművének feldolgozását elvégző legfrissebb szakmunkák sorába illeszkedik, de mivel Rorty nem csupán a szűkebb filozófusszakma által olvasott szerző, ezért a róla és különösen a demokráciával kapcsolatos elgondolásairól született értelmezések szélesebb közönség érdeklődésére tarthatnak számot. Pápay György Rorty politikafilozófiai nézeteinek átfogó elemzését adja számos új megállapításra jutva a bevett szakirodalomhoz képest. Az amerikai filozófus gyakran kevésbé szisztematikusan kifejtett gondolatait rendszerezve és időnként bizonyos belső ellentmondásokat is feloldva egy olyan általánosabb demokráciafelfogás mellett érvel, amely politikai elköteleződéstől függetlenül sokak számára megfontolásra és akár támogatásra érdemesnek bizonyulhat. A könyv záró szakasza pedig Rorty megfontolásaiból kiindulva és azokat továbbgondolva a politikai erkölcs egy olyan megközelítésének kidolgozására tesz kísérletet, amely jól illeszkedik a jelenkori demokráciák gyakorlati-politikai diskurzusához.

Pápay György (1978) a Pécsi Tudományegyetemen doktorált filozófiából. Kutatási területe az amerikai pragmatizmus, a politikai filozófia, valamint a kortárs demokráciaelméletek.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román