Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 11. szombat
Boldog névnapot Nóra, Lili nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A szépség vonala
Hollinghurst, Alan - A szépség vonala
Hollinghurst, Alan
A szépség vonala

kiadó: Scolar
cikkszám: 11154405
ISBN: 1103031419359
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3450 Ft
webes rendelés esetén: 3105 Ft
 
Leírás:

Az utóbbi évek egyik legzajosabban üdvözölt könyve, A szépség vonala nagy ívű, Thatcher Londonját életre keltő regény a felső tízezerről, a szexről és a pénzről. Nick Guest, a frissen végzett oxfordi diák beköltözik barátja, Toby Fedden családjához. A politikai és pénzügyekben járatlan Nick hirtelen Fedden képviselő kicsapongó világában találja magát, és belekezd élete első homoszexuális kalandjába is.
Nick maga a megtestesült camp: fáradhatatlanul űzi a szépséget, de közben ironikusan szemléli nemcsak a világot, de önmagát is. Ahogyan Susan Sontag írja:
"A camp a világ következetesen esztétikai érzékelése. Ebben testesül meg a stílus diadala a tartalom fölött, az esztétikáé a morál fölött, az iróniáé a tragédia fölött." Ettől kap felejthetetlen, keserédes színezetet a nyolcvanas évek brit arisztokráciájának és politikai életének leírása, valamint a finom lélektani érzékenységgel bemutatott homoszexuális szubkultúra, mely azokban az években kényszerült először szembenézni az AIDS fenyegetésével. A regény négy éven át követi a magas körökbe fokozatosan beilleszkedő, ám egy kicsit mindig kilógó Nick sorsát, a szerelem és a csillogás ámult felfedezésétől világa összeomlásáig.
A szépség vonala igazi kultuszkönyv, a kortárs brit irodalom megkerülhetetlen alkotása."A viselkedések varázslatos komédiája. Hollinghurst ébersége a legkisebb társadalmi és hangnembeli változásokat illetően sem lankad soha, szövege bővelkedik felülmúlhatatlanul humoros jelenetekben… kiváló regény." (The New York Times Book Review)


"Máig ez Hollinghurst leggyengédebb és legerőteljesebb regénye, a 80-as évek burjánzó és kísérteties elégiája." (Entertainment Weekly)"A Thatcher-korszakról szóló saga kíméletlen, de jól értesült szatíra. Alan Hollinghurst arról ír, amit belülről ismer, csakúgy, mint Proust. Soha nem gúnyolódik vagy parodizál, csak finoman megfigyel. A legjobb mai próza." (Edmund White)"Mr. Hollinghurst ragyogó regényírói tehetsége olyan éles és átlátszó, mint az üveg… Nem hiszem, hogy felül lehetne múlni A szépség vonalát." (The New York Observer)"Sohasem elég Hollinghurst mondataiból… Ha valaki értékeli a stílust, az intelligenciát és a társadalmi szatírát, kihagyhatatlan ez az elegáns és szenvedélyes regény." (The Washington Post)"Hollinghurst prózája hiteles teljesítmény - pazar, lebegő, tekervényesen óvatos… A szépség vonala finom benyomások és fontos, remek mondatok százaival van tele." (The New Republic)"Mámorító olvasmány… a könyv minden mondata olyan tökéletesen és igazan csendül, mint egy Schubert-szonáta." (The Hartford Courant)


2004-ben a legjobb könyvek közé választotta:
Entertainment Weekly, The Washington Post, San Francisco Chronicle, Newsday, The Seattle Times, Salon.com, The Boston Globe, The New York Sun, The Miami Herald, The Dallas Morning News, San Jose Mercury News, Publishers WeeklyDíjai és kitüntetései
1989, Somerset Maugham Award: The Swimming-Pool Library
1994, Booker Prize for Fiction (jelölés) The Folding Star
1994, James Tait Black Memorial Prize (fikció kategória): The Folding Star
2004, Man Booker Prize for Fiction: A szépség vonala
2004, Whitbread Novel Award (jelölés): A szépség vonala
2005, British Book Awards Author of the Year (jelölés)


A könyv kiadását az Európai Unió Kultúra programja támogatta.Tulajdonságok:
terjedelem: 488 oldal
kötéstípus: keménykötés
fordította: Berta Ádám

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román