Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az erdélyi szászok letelepedéséről
Az erdélyi szászok letelepedéséről

Az erdélyi szászok letelepedéséről

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11155149
ISBN: 9789639809215
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Akciós ár: 800 Ft
Régi ár: 1700 Ft
 
Leírás:
E két tanulmányt tartalmazó kötet 1895-ben jelent meg Stuttgartban, s azokat a kutatásokat összegzi, melyek feltérképezték az erdélyi szászok közösségi jogainak és a letelepedésük módja közötti összefüggéseket. A Friedrich Teutsch és Friedrich Schuller írta szövegek egymást kiegészítve szólnak múltról és jelenről, vallanak a szász történetírók történelemről alkotott elképzeléseiről, s mindemellett a XXI. században már forrásanyagnak számíthatnak az Erdély multikulturális történetét vizsgáló kutató számára.

Az erdélyi szászok történetével sokat foglalkozott a történelemtudomány, és e kutatások központjában minduntalan azok a közösségi jogok kerültek, melyeknek köszönhetően e népesség hosszú évszázadokon keresztül megmaradt, s fontos kulturális és társadalomalakító szerepet játszott Erdély történetében. E két tanulmányt tartalmazó vékony kis kötet még 1895-ben jelent meg eredetileg a stuttgarti J. Engelhorn kiadónál, s a két tudományos írás azokat a kutatásokat összegzi, melyek feltérképezték a közösségi jogok és a letelepedés módja közötti összefüggéseket, majd - mintegy kiegészítésképp - olyan népességstatisztikát közöl, mely bemutatja a hajdani közösségek etnikai, vallási összetételét. A Friedrich Teutsch és Friedrich Schuller írta szövegek egymást kiegészítve szólnak múltról és jelenről, vallanak a szász történetírók történelemről alkotott elképzeléseiről, s mindemellett a XXI. században már forrásanyagnak számíthatnak az Erdély multikulturális történetét vizsgáló kutató számára.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román