Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csillagórák Vekerdi Lászlóval
Herczeg János - Csillagórák Vekerdi Lászlóval
Herczeg János
Csillagórák Vekerdi Lászlóval

kiadó: Typotex
cikkszám: 11155738
ISBN: 9789632794280
megjelenés: 2011-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
"Megszámlálhatatlan órát töltöttem Vekerdi Lászlóval mikor A véges végtelen művelődéstörténeti sorozat 221 rádióelőadását felvettük és szerkesztettem. Valamennyi csillagóra volt számomra, már akkor is. Még a vágás fáradalmas rutinmunkája is, izgalmas kalandozásnak bizonyult a burjánzó ötletek, a meglepő fordulatok gondolati hálójában. Vekerdi a beszélgetések öngerjesztő folyamatában rendszeresen szétfeszítette a tervek kereteit, minden alkalommal kihívás volt improvizatív gondolati műrepülés után valamiképp leszállni a műsoridő megszabott kifutópályájára. Gyakorta hagyta fenn a hangsúlyt, jelezve a további elágazások most épp kihagyott lehetőségeit. Rendkívüli tájékozottsága érzékeny izgatottsággal társult. Tudománytörténet, irodalom, szociológia, lélektan váltott át egymásba, mély gondolatok könnyed szubjektivitással csillantak fel. Sokat idézett, és még többet fordított magyarul sosemvolt-sosemlesz kötetekből, mert a mondandó így volt elegáns, a gondolat így vált teljessé, teendői mennyiségét pedig nem számolta.

Bizonyosat nem tudhatunk, a történetek - legyen az a tudományé, az irodalomé vagy mindenestül a művelődésé - magukon viselik a történetmondó személyét és korát - de Vekerdi Lászlóhoz hasonlatosan hiteles lélekvezetőt elképzelni sem tudok, és nagy öröm, hogy rátalálnom megadatott."
Herczeg János

Sokak legendás matematika tanára, Herczeg János, rádiószerkesztő, majd később az Élet és Tudomány főszerkesztője inspirálta A véges végtelen hajdani csillagóráit, amelyben most része lehet a kedves olvasónak is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 325 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Tudomány & Tudomány


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román