Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hogyan lehet valaki Európában zsidó, Walter Benjamin?
Tordai Zádor - Hogyan lehet valaki Európában zsidó, Walter Benjamin?
Tordai Zádor
Hogyan lehet valaki Európában zsidó, Walter Benjamin?

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11155856
ISBN: 9789639512641
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Egy éve ment el Tordai Zádor, a magyar szellemi - és benne a filozófiai - élet egyik kivételes személyisége. Munkássága során a másság és a másságon belül a zsidóság értékeit hangsúlyozta, a holokauszt gyászmunkájának elvégzését sürgette. A maga tudományos és publicisztikai munkásságán belül mindent megtett a szellemi megbékélésért, a holokauszt traumájának feldolgozásáért.
E törekvésének kiemelkedő alkotása ez a mű, amely - ha elbújtatva is , de - még a rendszerváltás előtt jelent meg. Heller Ágnes, aki 1968-ban Korcsulán ismerkedett meg Tordaival (ott írták alá együtt sok más filozófussal a prágai bevonulás ellen tiltakozó nyilatkozatot), örömmel olvasta újra Tordai művét, meglepődve frissességén, aktualitásán. Előszavában a téma kifejtése, kommentálása mellett tiszteleg elhunyt barátjának munkássága előtt is.
A zsidó messianizmus témája, Walter Benjamin alakja egyszerre teológiai kérdés s a modern társadalomtudományok problémája is. Olyan fókusz, amelyben a modernkori zsidóság gazdagon ábrázolható, konfliktusai föltárhatóak. A két filozófus, Tordai és Walter Benjamin, síron túli párbeszéde nemcsak aktualitást, de megrendítő személyes drámát, megtisztító katarzist nyújt az olvasónak, amire a ma emberének oly nagy az igénye.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román