Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. december 7. kedd
Boldog névnapot Ambrus nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hibaaprólék - liba nélkül
Szilágyi György - Hibaaprólék - liba nélkül
Szilágyi György
Hibaaprólék - liba nélkül

kiadó: Gabbiano Print Kft.
cikkszám: 11156047
ISBN: 9789638879196
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Ár: 4665 Ft
webes rendelés esetén: 4199 Ft
 
Leírás:
"Aki a múlt század '70-es és '80-as éveiben ismerte Szilágyi Györgyöt, habozás nélkül humoristának nevezte, aki közelebbről ismerte, szerkesztőnek mondta (Rádiókabaré, Martonnal párban), aki pedig megismerte, a szemlélődő, a múltat kutató, az emlékidéző, a polgári létet magáénak tudó, a régi szépet és jót áhítozó civil "történész" titulust illesztette nevéhez. Azt hiszem, kevesen tudtak nála többet a hajdani Budapestről, a városban történtekről és a Pesten és Budán megforduló személyiségek szerepléseiről.
E kötetében, amelyet akár hattyúdalának is nevezhetünk, Josephine Bakerről vagy Karády Katalinról mesél, persze megfordulnak itt "még sokan mások". Ráadásul szerencsés volt, kezébe került az a papíros, amely igazolja, hogy Karinthy Frigyes író lelépett a villamosról, amiért kirótták rá az érte járó büntetést. Aki ennél többre kíváncsi, ne habozzon, lapozzon, és tudja meg mielőbb: a humorista valóban az utcán leli a témáit. És tudja meg azt is: mély érzelemmel teli lélek lakozott a közelmúltban elhunyt humoristában, aki megalkotta nekünk a duci Hófehérkét és a hét elgyötört törpét."

Nagy Bandó András
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román