Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 23. péntek
Boldog névnapot KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az egyformaság határa
Erdős Attila - Az egyformaság határa
Erdős Attila
Az egyformaság határa

kiadó: Cédrus Művészeti Al. - Napkút
cikkszám: 11158269
ISBN: 9789632632261
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 700 Ft
webes rendelés esetén: 630 Ft
 
Leírás:
Erdős Attila a keresztény alapállás lírikusa. Rejtőzködő költő: szándéka szerint a Megfeszített örök fájdalmában akar feloldódni, végső soron lírai önmagán keresztül is ezt akarja ábrázolni, így aztán távol áll a magamutogatástól. Pontos képei már-már matematikusi elmét sejtetnek, egy olyan emberét, aki magányosan kénytelen értelmezni az őt körülvevő anyagias, érdekvezérelt világot, ahol csak a szeretet nem adagolható. Éppen ezért pontos, a magány készteti erre, mindannyiunk magánya, akik még nem tapasztaltuk meg a végső bizonyságot. Erdős ­Attila megteszi ezt helyettünk; a dolgok végső okát kutatja. Nem ragad le a felszínnél, számára a forma testet öltött gondolat, csak egy függöny, melyet mindenképpen fel kell libbentenie, hogy mögé jusson. Ezt az elképzelését óhajtja megvalósítani, így sokkal többet ad a látványos megoldásoknál. Szinte kiprovokálja, hogy elmélyedjünk költészetében, és csak a lényegre figyeljünk. A lényegre, mely folyamatosan jelen van tudatunk mögött.
Első kötetével Erdős Attila arra az útra lépett, amelynek végén talán betöltheti költé-szetünkben a Pilinszky János halálát követő űrt.

Babics Imre
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román