Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és...
Maimonidész Rabbi Mose ben Maimon - Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és...
Maimonidész Rabbi Mose ben Maimon
Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és...

kiadó: Logos
cikkszám: 11158514
ISBN: 9789638159250
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
"Maimonidész leginkább irigyelt szellemi képessége éppen az volt, hogy fényt és rendszert tudott vinni minden tudományterületre, ahová csak belépett. S akinek az írásai éppenséggel átláthatóságukkal és tervszerű elrendezésükkel vívták ki minden kor csodálatát."
Kaufmann Dávid

"Már ifjúságában korának egész világi tudományát elsajátítja a zsidóság vallásos tudományával együtt. És érett éveiben teremti azon irodalmi munkákat, melyekben a tartalom gazdagsága éppoly bámulatos, mint az előadás klasszikus nyugodtsága és módszeres világossága."
Bacher Vilmos

"E rendkívüli egyéniségben nincs semmi diszharmónia, az ember és a zsidó, az orvos és a rabbi, a talmudista és a bölcsész egymással összeforrtak egységes, hatalmas, tündöklő személyiséggé."
Blau Lajos

"Maimuni nagy örökségére Magyarországon egyként tart számot az ortodox és haladó zsidóság. Az előbbi Rambamnak, az utóbbi Maimonidésznek hódol. Valamikor ellentéteket is felfedeztek a kettő között, de ma már nem lehetséges ez, mert Maimuni harmonikusan tudta egyesíteni a modern világképet a hagyomány tanításaival."
Scheiber Sándor

"Maimonidész (1138 Córdoba 1204 Fosztat, Egyiptom) jó okkal tekinthető a zsidó-arab kultúra betetőzésének, aki korának tudományos eredményeire érzékenyen reflektált. Fosztatban az egyiptomi zsidóság megkérdőjelezhetetlen nagytekintélyű közösségi vezetőjévé vált. Jelentősége a mai zsidó szellemiségre leginkább a rabbinikus tudományok, valamint a filozófia terén mutatkozik meg."
Joshua Blau

"Maimonidész írásai egy Rorschach-tesztre hasonlítanak: a mód, ahogyan valaki Maimonidész írásait értelmezi, sokat elárul magáról az értelmező személyről. Az áldott emlékű Rabbi Joszéf Kafih, a 20. század talán legnagyobb maimonidészi egyénisége, hasonlóan fogalmazott: Maimonidész egy tükör az emberek belenéznek, és magukat látják meg benne."
Menachem Kellner

"Útmutatás csak annak adható, aki a tévelygésből kivezető úton már önálló ösvényjáró és haladó."
Rimáj
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román