Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az elhagyatott templom titka
van Gulik, Robert - Az elhagyatott templom titka
van Gulik, Robert
Az elhagyatott templom titka

kiadó: Sorozat Könyvek
cikkszám: 11158991
ISBN: 9789638942159
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:
A hetedik századi Kínában járunk. A regénysorozat első részében a fiatal főhőst, aki hivatalnokként dolgozik a császári fővárosban, kinevezik járásfőnöknek egy Koreával határos, hírhedt körzetbe. Di bíró örül a kinevezésének, mert vágyik arra, hogy elméleti tudását a gyakorlatban is kipróbálhassa. Valódi bűnügyeket szeretne végre megoldani. Ez a kívánsága hamarosan teljesül.
Már a bíró új állomáshelyére való indulása sem mindennapi körülmények között történik. Elődjét rejtélyes módon meggyilkolták, és a nyomozással kapcsolatos iratok eltűntek a központi irattárból. Útban Peng-lai felé Di két titokzatos előéletű útonállóval találkozik, akikkel megküzd, majd legyőzi őket. Így tesz szert két olyan segítőre, akik a továbbiakban minden különleges tudásukat latba vetve vesznek részt a furcsa, rejtélyes bűnügyek felderítésében és megoldásában.
Amikor végül megérkezik Peng-laiba, az újdonsült bírónak nemcsak bokros, felhalmozódó hivatali teendőit kell ellátnia, de meg kell találnia azt az elvetemült tettest is, aki meggyilkolta az elődjét. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy eltűnik a meggyilkolt járásfőnököt helyettesítő rangidős tisztviselő. Mindeközben nyoma vész egy helybéli tudós leányának is, aki nemrégiben ment férjhez egy gazdag hajótulajdonoshoz. Ráadásul a környéken tigris garázdálkodik, jókora ijedtséget keltve a babonás lakosság körében. Di bíró és segítői, akik gyakorlott vadászok, személyesen is szembetalálkoznak a tigrissel.

A bíróságon pedig több ízben is megjelenik a meggyilkolt elöljáró szelleme, egy koreai prostituált titkos üzenetet hoz a bírónak, és a nyomozás során egy frissen ásott sírban meggyilkolt szerzetes holttestére bukkannak.
Mi lehet az összefüggés a különböző rejtélyes események között? Vajon sikerül-e Di bírónak megbirkóznia a titokzatos, megmagyarázhatatlan esetekkel, és képes lesz-e kézre keríteni a fondorlatos, agyafúrt és mindenre elszánt bűnözőket?
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román