Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 24. szombat
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Pillantás a Fellegvárról
Tatár Zoltán - Pillantás a Fellegvárról
Tatár Zoltán
Pillantás a Fellegvárról

kiadó: Stúdium
cikkszám: 11159120
ISBN: 9789736431982
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Szerzőnk neve jól ismert a Szabadság és kötetei olvasóinak körében. Írásaiból ezúttal Pillantás a Fellegvárról címmel, a Stúdium Kiadó gondozásában nyújt nekünk csokorra valót.

A város fölé emelkedő magaslatról szép a kilátás. De mit lát, mit láttat velünk onnét Tatár Zoltán?

A XIX. század második felében alapított, ma Botanikusnak mondott Füvészkertet. Az 1918 végéig a Deák Ferenc utca elején állt Kárpátok őrét. Az ember hűséges négylábú társát, a lovat. Megjeleníti a Méhes utcát. Melyet tenyereként ismer. Az ott lakók életének egy-egy derűs vagy tragikus pillanatát. A Méhes utcából nyíló Zsolt vezér utca 1942-ben épült ONCSA-telepét. De pillantást vet a kétvízközi Lupsára is.

Történetei a kincses külvárosok lakóiról szólnak. Az egyszerű, dolgos iparosokról, munkásokról, földészekről, szatócsokról, kocsmárosokról, akik két kezük munkájából vásároltak kis telket, emeltek rajta családi fészket. És örültek vagy búsultak, a háború közvetlen vagy közvetett szenvedői lettek. Akikre az ún. felszabadulás, a reményteli elvárások helyett újabb csapásokat zúdított. De jóformán mindig emberek maradtak.

Az emlékekből a szomorú események többnyire kihullnak, a múlt megszépül. Ehhez a szerző kedélyes, vidám természete is hozzájárul - soraiból határtalan életkedv árad. Saját emlékeire alapoz, de tudja, hogy ezek hiányosak lehetnek. Ezért barátai, szomszédai, ismerősei emlékeivel, régi térképekből, az egykori sajtóból, a levéltárból merített adatokkal, avatott kézzel egészíti ki, teszi hitelesebbé írásait.

Álljon itt végül a szerző vallomása: "Emlékidéző kolozsvári sétánk… bátorításul is szolgál azoknak, akik becsülik a múltat és hisznek a jövőben. A múlt jövőjében."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román